Hemma
Tingsryd
TAIF
Borta
MoDo
MoDo

Björn Hellkvist inför lördagens bortamatch mot Tingsryd

25 januari 2019 14:50
Herr

MODO Hockeys herrar har rest söderut för att under lördagen möta Tingsryds AIF på bortaplan. Med två sköna segrar i ryggen, är det en bra känsla i laget inför matchen. "Segrarna har varit jätteviktiga och det är klart att gruppen mår bättre när vi vinner än när vi förlorar", säger huvudtränare Björn Hellkvist.


MODO Hockey kommer senast från två raka segrer när man först slog Leksand på bortaplan, och sedan Karlskrona HK på hemmaplan med hela 4-1.

– Jag tror inte att Karlskrona var jättenöjda med matchen. De hade lite studsar emot sig och vi hade dem med oss. Vi fick en bra start på matchen med powerplay, där vi också kunde göra mål. Matchen jämnades ut litegrann i den andra perioden men jag är väldigt nöjd över de sista tjugofem minuterna av matchen. Alltså sista fem minuterna i slutet av den andra perioden, och hela den sista perioden var riktigt bra, säger Björn Hellkvist.

Han menar att det finns en hel del saker som laget kan ta med sig till matchen mot Tingsryd.

– Framförallt tryggheten i laget, och att vi vågar spela ut i viktiga moment under matchen. Vi ryggade inte tillbaka för motståndet, utan vi tog ett steg framåt och bröstade upp oss istället. Det var en positiv effekt av matchen, säger han.

Jämna matcher mot Tingsryd

Tingsryd kommer senast från en lite tyngre period där man har förlorat fyra raka matcher, men i övrigt har alla möten mellan MODO och Tingsryd varit jämna den här säsongen. Morgondagen tror inte Hellkvist blir ett undantag.

– Det har varit jättejämna matcher mot Tingsryd den här säsongen, och lite annorlunda matcher för oss. Vi har inte riktigt fått dem dit vi vill, trots att vi har tagit lite poäng mot dem, säger Hellkvist och fortsätter:

– Jag tycker att Tingsryd har fått spela lite för mycket på deras villkor. Det hoppas jag kunna bryta med större puckinnehav, bätre kontroll och ett större MODO med en kraftfull tro på det vi står för.

Hemmamatch på onsdag mot BIK Karlskoga

Vi hade en fantastisk kväll i onsdags i Fjällräven Center och nästa onsdag den 30 januari är det dags igen! BIK Karlskoga kommer på besök och biljetter finns hos våra fantastiska biljettombud i Örnsköldsvik med omnejd samt alltid öppna modo.ebiljett.nu. Varmt välkomna på hemmamatch i Fjällräven Center!

Till MODO Channel