Säsongen 2005/2006

2005/2006 var säsongen då KHK tog steget upp i division II.

A-Laget anfört av Tobbe Karlsson har genomfört en perfekt säsong och vår klubb har samtidigt genomgått den största förändringen någonsin. Vi har tillsammans åstadkommit underverk den här säsongen. Det har varit full fart framåt på alla fronter.
Vi har flyttat in i ett hockeytempel med allt arbete som det innebär och samtidigt lyckats utveckla verksamheten och vinna.
A-laget har gjort sin resa med hela stadens förväntningar flåsande i nacken. Det känns som en stor lättnad att laget pallade trycket i söndags.
Som vi har väntat. Och med handen på hjärtat – tänk om vi hade fått harva ett år till i trean. Det tanken känns skönt att slippa tänka nu.


Hockeyhjältar imorgon
Våra ungdomar har också åstadkommit fina resultat den här säsongen. Vårt U16-lag vann sin serie. U-18 vann DM och J20 spelar just nu kval till Div I. Kanon killar!
Dessutom har alla lagen deltagit på ett nytt och friskt sätt i det gemen­samma klubbarbetet med fina insatser i samband med våra mat­cher, i flytten och inte minst nu vid Melodifestivalen.
Och det är inställningen om att jobbar tillsammans i en klubb är det som kommer att vara avgörande för att KHK ska bli en stabil storklubb i södra Sverige.
Vi kommer fortsätta att satsa på våra ungdomar i klubben men kommer också att kräva en stor arbetsinsats tillbaka. Det är med laganda, klubbkänsla och trygghet som framtidens hockeyhjältar kommer att skapas.

Många händer i arbetet
Det är när alla i klubben gör ett jobb för klubben som resultaten och glädjen kommer. Den kraften kommer att vara helt avgörande när vi nu ska fortsätta vår resa uppåt i Hockeysverige.
Vi ska inte slita ut varandra. Det är viktigt att tänka på det efter den mest arbetsintensiva säsongen i klubbens historia.

Det är lätt hänt att några få tar på sig för mycket. Det funkar en tid. Kanske flera säsonger till och med. Men det funkar inte i längden. Istället måste vi fortsätta bli bättre på att fler röster får höras, att fler händer får hjälpa till.
Inventera era familjer och kamratgäng, släktingar och vänner. Där finns säkert någon som har en unik kompetens som vi i klubben har an­vändning för.
Även ett pass i kiosken och ett handtag vid en enstaka ungdoms­match eller vi ett evenemang är välkommet. Fler i klubben behöver dela på jobbet vi har framför oss. Låt tusen blommor blomma.

Vi ska vidare
Nu har vi en ny arena. Vi har en fungerande organisation. Vi har en eko­nomi som är i balans för tredje året i rad. Vi har ett stort hockeyintresse i Karlskrona och mycket publik.
Mitt budskap är: Vi är på gång och nu fortsätter KHK:s hockeyresa med full fart framåt. 2010 ska vi vara en etablerad division I klubb. Om vi tar det steget nästa år eller om två år återstår att se. Men ta det ska vi göra, tillsammans.
Nu har vi i dagarna lämnat in ett framtidsdokument – ELIT2010 som beskriver vår elitsatsning framåt. Vi hoppas få del av stödet som finns att söka hos Karlskrona kommun och Vodafone. Det är ett spännande doku­ment som pekar ut vägen för klubben. Martin och Ola i styrelsen har till­sammans med Nettan, Per, Tobbe och Rickard gjort ett jättejobb för att samla idéerna och få dem på pränt.

Ok. Nu firar vi segern och sedan vilar vi på lagrarna en kort tid. Redan i vår fortsätter resan. Äntligen!

Er ordförande, Krister Issal