Säsongen 2007/2008

Det är vi som är KHK!

Sommarhockey, Färjestadsvecka, Kick-off med Mi Ridell, DM-tecken inom ungdoms- och juniorsidan, 3-stegsutbildning med matchdagsorganisationen i samverkan med SISU Idrottsutbildarna, Blekinge Idrottsförbund och Färjestads BK, juniorlandskamp med debuterande Bobbo Peterson på isen, förnyad webb, serieseger, obesegrade i kvalserien, totalt 55.300 på hemmamatcherna och drygt totalt 6.000 på bortamatcherna, frukostmöte för sponsorer, Guldklubben, 1:a på Wikegårds lista igen, säsongsavslut med Mörrum hemma med 3.450 på läktarna och The Bones på isen efter match, ungdomsavslut och en KHK-fest vi sent kommer att glömma- snacka om sanslöst fantastiskt säsong och verksamhetsår i Karlskrona HK!

Rörd och med ett stort mått av stolthet får jag som ordförande får vara med om och en del av detta lagarbete. Få andra föreningar och få andra hockeyklubbar får vara med om det vi upplevt och upplever kring hockeyn i Karlskrona och Karlskrona HK. Låt oss alla som aktivt är med och bidrar i detta arbete, personal, styrelse, ledare, spelare, funktionärer, föräldrar, publik, supporters, samarbetspartners och sponsorer stolt sträcka på oss i detta arbete- utan att för den skull slå oss till ro för det.

På ungdomssidan har vi tagit kliv framåt i vår målsättning med at bli Blekinges bästa ungdomsverksamhet enligt strategin ELIT2010. Del av detta arbete har skett med god hjälp av Lasse "Lövet" Lönqvist som varit en god stöttning och katalysator i detta arbete. Självklart hade detta inte varit möjligt utan allt det arbete och engagemang som alla tränare, ledare och föräldrar lägger ner tillsammans med sina lag och spelare- stor eloge till er alla för gott arbete!

På juniorsidan har vi jobbat med J-18 och J-20 lagen under året, J-18 kvalade och tog hem DM-tecken i år. Framåtriktat ligger det stora utmaningar inom detta område då det gäller fortsatt utveckling av egna produkter, för egen del så tror jag att det är nödvändigt för Karlskrona HK och hockeyn att hitta samverkansformer runt detta tillsammans med andra klubbar. Samma stora tack till alla tränare, ledare och föräldrar inom juniorverksamheten för all tid och engagemang ni lägger ner på era lag och spelare- stor eloge också till er alla för gott arbete!

På a-lagssidan har vi tagit de största kliven i år. Målmedvetet och professionellt arbete under hela säsongen ifrån Micke Nilsson, Tobbe Karlsson, Miro Zalar och Anders Svensson har gett resultat- spel i division 1 fr o m kommande säsong. Grundserien var stabil om än mycket jämn, med Karlskrona HK som seriesegrare tackvare målskillnad, så var det mycket imponerande hur hela laget lyfte sig ett antal snäpp när play-off, förkval och kvalserie drog igång. Att gå igenom en kvalserie utan någon förlust är mycket unikt och historiskt, låt oss inte glömma bort detta i all segeryra. Låt mig i år rikta det största tacket till alla i a-laget, tränare, ledare, funktionärer och spelare för ert idoga och målmedvetna arbete som resulterade i serieavancemang- oerhört viktigt för Karlskrona HK:s fortsatta resa mot högre höjder- ännu större eloge för till er alla för ert goda arbete!

Organisationen har vi också målmedvetet jobbat med och utvecklat under året, tackvare samverkan med samarbetspartners. Vi körde en 3-stegsutbildning för hela matchdagsorganisationen tillsammans med SISU Idrottsutbildarna, Blekinge Idrottsförbund och Färjestads BK där vi besökte Loob, "Kulon" och co uppe i Karlstad för at ta del av deras erfarenheter runt matchevenemang. Vi har lyft vår matchevent ytterligare under året med större satsningar på underhållning, ljud och ljus, allt för att "bjuda" publiken på en ännu bättre hockeyupplevelse. Vi håller allsvensk klass på våra matchevent!

Under året har också marknadsgänget utvecklat sig själva och dess arbete ännu mer, allt i syfte att utveckla vårt samarbete med sponsorer och fortsatt sponsorsutveckling. Frukostmöte, Guldklubb, kundevent m.m. är steg i helt rätt riktning och som kommer att behövas utvecklas ännu mer framöver om vi ska lyckas fullt ut.

Finns all anledning att också rikta ett mycket stort tack och en lika stor eloge till alla er runt a-lagsmatcherna som på ideell basis jobbar i vår matchdagsorganisation i form av cafeteria och kiosker, publikvärdar, insläpp, speakerbås, försäljning, ljud och ljus- stor eloge till er alla för mycket gott arbete.

Även om det nu är Silly Season så får vi absolut inte slå oss till ro för detta. Nytt division 1 a-lag skall formas, tränare och ledare inom junior- och ungdomssidan skall spikas, årsmöte och revision skall genomföras, revidering av vår strategi ELIT2010 skall göras. Med andra ord, vi ska lyfta hockeyn i Karlskrona till högre höjder! Glöm inte, låt oss "hålla bollen i rullning" hela tiden.

Avslutningsvis, stort tack till det fantastiska stöd ni som publik, supporters och sponsorer visat oss under säsongen och verksamhetsåret- utan er hade framgången inte varit möjlig! Känn er varmt välkomna åter till Telenor Arena Karlskrona efter sommaren för spel i division 1!

Ola Johansson, Mycket stolt ordförande i Karlskrona HK