MoDo

Förlust mot Tingsryds AIF på bortaplan

26 januari 2019 17:20
Herr

Det blev en jämn tillställning på bortaplan mot Tingsryd under lördagskvällen. Det var länge ett likaläge i matchen, men med drygt tre minuter kvar av matchen kunde hemmalaget göra det matchvinnande 2-1 målet.

Det blev en jämn inledning på lördagens tidiga match mellan MODO Hockey och Tinryds AIF, där båda lagen kom ut med bra fart.

Gästande MODO skapade flera bra lägen, och Henrik Björklund hade den klart bästa chansen att spräcka matchens målnolla när han mer eller mindre kom fri med målvakten.

Men det var hemmalaget som skulle göra matchens första mål. Kim Tallberg skickade in en blindpass bakom ryggen till Daniel Ljungren, som sedan direktsköt pucken in i mål.

Efter målet fick MODO chansen i nummerärt överläge och där hade dem flera bra lägen, men man lyckades inte få in pucken i mål. Pressen från bortalaget fortsatte sedan perioden ut, där de låg på för en kvittering. Men Tingsryd höll ut och perioden slutade 1-0 till hemmalaget.

Tillbakapressat Tingsryd

Den andra perioden började avvaktande, och de farliga målchanserna som vaskades fram i slutet av den första perioden, lyste med sin frånvaro.

Fem minuter in i perioden fick MODO dock återigen chansen i powerplay. Precis som i första perioden hade man flera bra målchanser i den spelformen. Jonathan Johnson var oerhört nära att kvittera när han blev fint serverad vid tekningscirkeln. Men Tex Wiliamsson var snabb i sin sidledsförflyttning och hann precis över för att stöta bort pucken.

Williamson var sedan en stor anledning till att Tingsryd länge behöll sin ledning. Med hjälp av båda stolpar och fina räddningar höll han pucken ute ur målet. Men med drygt tre minuter kvar av perioden kunde Tingsryd inte längre stå emot.

Hemmalaget hade precis blivit fulltaliga när Tommy Enström skickade en puck mot mål från backposition, Joakim Hagelin var med på noterna och styrde in pucken bakom Wiliamsson i mål.

MODO fortsatte att trycka på och efter två perioder ledde man skotten med 10-25, trots det stod det endast 1-1 efter fyrtio spelade minuter.

Sent ledningsmål från hemmalaget

I den sista perioden var det märkbart att inget av lagen ville bjuda på något och det blev ett riktigt ställningskrig. Lagen bytte lite målchanser med varandra men de riktigt farliga målchanserna uteblev.

Femton minuter in i perioden fick MODO chansen i powerplay, där var man dock riktigt bleka och de två minuterna rann snabbt ut i sanden. Så fort det numerära underläget var slut så återtog istället hemmalaget ledning i matchen, med endast tre och en halv minut kvar av matchen.

Med två minuter kvar tog MODO Hockey en timout och passade även på att plocka ut målvakten. Trots att man lyckades ställa upp bra den sista minuten så kunde hemmalaget hålla ut och matchen slutade till sist 2-1 till Tingsryd.

Nästa hemmamatch

Nu vänder herrarna hemåt igen för nästa hemmamatch som väntar redan på onsdag. Då tar vi emot BIK Karlskoga där vi ska visa att vi är fortsatt hemmastarka!

HockeyAllsvenskan: MODO Hockey - BIK Karlskoga, onsdagen den 30 /1 klockan 19:00 i Fjällräven Center. Klicka här för att boka biljetter till matchen!

Under onsdagen är det även gästspel i restaurangen när Lily's Burger kommer på besök. Gör det till en helkväll där du provar någon av deras fantastiska burgare för att sedan kolla på en underhållande hockeymatch.