Säsongen 2009/2010

Tack - det är vi som är KHK!

Visst tog det slut för vårt KHK snabbare än vi hoppats när vi nu kan summera säsongen för A-laget. Nybro blev för starka i matchserien och det är bara att gratulera smålandsgrannarna till segern.
Nu blev två av matcherna precis så jämna och täta som vi hoppats, mellanmatchen vill nog de flesta glömma och det tror jag är bäst för mångas skull.

Säsongen har varit mycket upp och ner. En blandning av strålande insatser där vi matchat de allra bästa lagen samtidigt som skador och annat kantat hela resan. Trots det så blev det play off spel för sjätte året i rad för KHK. Det imponerar på de allra flesta. Och det ger oss en bra grund att stå på inför den fortsatta resan med vårt KHK.
Mest av allt imponerar publikstödet. Det är unikt och det är en av klubbens allra största tillgångar. Att se hur KHK-klacken sjunger i mellanmatchen i Nybro, med bara några minuter kvar och ett hopplöst läge i matchen ger rysningar över hela kroppen. Det är stort. Lika stort som när hela Telenor Arena reser sig för att hälsa sitt lag välkommen till match när laget kommer in under introt. Då vet jag att många känner ståpälsen. Ett jättetack för det stödet.

Också ett stort tack till vår tränarduo som nu lämnar båset. Mikael Nilsson och Tobbe Karlsson kliver av efter strålande insatser. Mikael har som huvudtränare tagit oss från tvåan till ettan och dessutom till två raka play off i ettan. Tack för det jobbet och lycka till med nya hockeyutmaningar. Tobbe kommer att finnas kvar i föreningen. Han lämnar båset för att koncentrera sig som klubb och sportchef. Tack för jobbet så här långt och det känns tryggt att han finns kvar i KHK.

Nu börjar jobbet med att bygga KHK modell 10/11. Jag vet att tränarduo Tomas Kempe, Oskar Andersson redan är igång. Jag vet att spelarscouting och kontraktsförhandlingar pågår. Jag vet att Miro Zalar bara väntar på att få dra igång barmarksträningen. Det är dags att lägga grunden för en ny spännande delresa med KHK-tåget. Och snart släpper vi säsongskorten för nästa säsong.

Men all hockeysäsong är inte slut. I KHK spelar J 20 vidare i kval mot J 20-ettan. Passa på och ge juniorerna stöd under kommande spännande kvalmatcher. Det är en utmaning för tränartrion L-G Laronsson, Cembel Arvidsson och Tomas "Bobben" Karlsson att lotsa vårt unga juniorlag vidare i kvalet.

I Blekinge spelar Olofström vidare i play off, vi gratulerar till en kanonsäsong. Och i kvalet till ettan står både Mörrum och Kallinge inför många spännande omgångar. Ge dom stöd. Ge KRIF med mängder av KHK-are i laget och med vår gamle juniortränare Patrik Klüft i spetsen stödet i kommande kvalmatcher.

Och vänta in nästa KHK-match. Den 17 april kommer riktigt fint besök. Tre Kronor Legends mot KHK. En riktig höjdare som avslutning på säsongen och samtidigt ska vi passa på att tacka av Mikael Nilsson för sina år som tränare i KHK.

Tack så här långt för säsongen 09/10, vi ses i hockeyhallarna, och glöm aldrig:

Det är vi som är KHK!

Mats Johansson
Ordförande KHK.