Säsongen 2008/2009

Så har vi ännu en säsong och ett verksamhetsår till ända, i andra halvan av maj kommer vi att avhålla vårt årsmöte i Karlskrona HK och vid nästa stopp kommer jag att kliva av resan- ödmjuk, stolt, nöjd och tacksam!

Jag har haft förmånen att jobba i klubbstyrelsen under 4 år varav 3 år som ordförande. Samtliga år har lärt och gett mig oerhört mycket. Trots att jag jobbat och verkat i många olika organisationer så påstår jag utan tvekan att jag aldrig mött ett liknande engagemang någon annanstans.
Då tänker jag på den enorma verksamheten vi bedriver veckans alla dagar i arenan med alla 300 barn och ungdomar tackvare 60-talet ideella ledare i Karlskrona HK, jag tänker på de föräldrar som drar ett aktivt lass i kioskverksamheten vid helgerna, jag tänker på alla ideella krafter i klubben som idogt och framgångsrikt jobbar med marknad och sponsring, jag tänker på alla ideella krafter i och runt matchdagsorganisationen vid våra a-lagsmatcher som genomför ett hockeyevent av mycket hög klass, jag tänker på våra anställda som många och långa dagar lägger ner all sin kraft för vårt kära Karlskrona HK. Självklart tänker jag också på våra sponsorer, alla supportrar och publik som stöttar vårt a-lag och vår hockeyklubb- att få vara en del av allt detta sammantaget gör mig ödmjuk, stolt, nöjd och tacksam.

Under de fyra åren har jag fått uppleva oerhört mycket som jag inte kunnat uppleva någon annanstans. Skapandet och framtagandet av vår strategi ELIT2010 är och förblir en tung erfarenhet. Jag helt övertygad om att detta är ganska unikt att jobba med denna typ av strategi i en ideell förening på vår nivå. Liktväl är jag är också fullt ut övertygad om att detta har haft en betydelse över vår resa hittills, såväl sportsligt, organisatoriskt som ekonomiskt. Jag vet att detta har underlättat för att få till oss nya spelare till a-laget, jag vet att det haft betydelse för att utveckla vår organisation och jag vet att det haft betydelse för att få in nya partners och sponsorer. I allt detta arbete ska vi tillsammans vara ödmjuka, stolta nöjda och tacksamma. Jag påstår att ingen annan division 1-klubb kan mäta sig med oss i detta!

Andra minnen som etsat sig fast på näthinnan är alla barn som kommer in på isen med eget intro vid julavslutningen med Björnligan, trodde aldrig kön skulle ta slut- häftigt och rörande! Även glad och stolt över a-lagsspelarna som engagerar sig i ungdomsverksamhetens avslutningar, betyder oerhört mycket för klubben. Jag minns gänget som förhandlade och skapade avtalet med nuvarande huvudsponsor Telenor- flerårigt, omfattande och viktigt för oss i vår resa. Jag minns play-off veckan i och mot Grästorp. En lång resa till den kallaste hockeyhall jag upplevt uppe i Grästorp tillsammans med glada hockeyvänner i en minibuss, en lång och spännande match som slutade i sudden med "torsk", fredagsmatch hemma med vinst och en direkt avgörande på lördagen- vi minns alla resultatet och tomheten som infann sig på lördagskvällen.

Blackbugs, med Pierre Löfgren i spetsen, målmedvetna arbete med att stötta Karlskrona HK berör mig mycket. Förutom alla supporters som kraftfullt stöttar vårt a-lag med all inramning såväl hemma som borta, så uppmärksammas också vår ungdomsverksamhet med stipendier och diplom till årets ungdomsspelare- det är stort!
Jag minns också med glädje samarbetet med andra klubbar under åren. Många kom på besök hos oss och villa ta del av det vi gjorde. KRIF är den klubb som samverkat mest med oss under dessa år med Tobbe Karlsson och Magnus "Maga" Ivansson i spetsen. Bra för KHK, bra för KRIF, bra för hockeyn i Blekinge- vi borde samverka mer på detta sätt med fler klubbar!

Också vår organisatoriska utveckling har gett många roliga minnen. Utbildningen tillsammans med SISU och Blekinge Idrottsförbund med matchdagsorganisationen var viktig och lärorik. Besöket hos Färjestads BK med Loob och Kulon i spetsen, denna helg i Karlstad var nyttigt och lärorik för vår matchdagsorganisation. I Karlskrona HK:s strategiska utvecklingsarbete har och är SISU och Blekinge Idrottsförbund viktiga spelare.
Jag minns självklart säsongsavslutningen hemma förra året i ett knallhett derby mot Mörrum GOIS inför fullsatta läktare, mycket prestige och känslor stod på spel för bägge gängen. Jag kommer aldrig att glömma trycket och känslorna på isen efter matchen med Bones live och hyllningarna ifrån publiken. Den kraft och energi som fanns var man än uppehöll dagarna efter går inte att beskriva- den måste upplevas!

Karlskrona HK har under de senaste åren även genomfört tre landskamper, nu senast en a-landskamp mellan Tre Kronor och Schweiz inför fullsatta läktare i Telenor Arena. Precis som Christer Englund skrev så bäddade vårt stora hockeyintresse i Karlskrona, vår lidelse och vårt kunnande runt tidigare landskamper för den senaste a-landskampen. Återkopplingen ifrån Svenska Ishockeyförbundet visar att de är imponerade och mycket nöjda med vårt sätt att genomföra landskampen, de många telefonsamtalen efter vittnar om detta.
Under det senaste året har vi inom klubben jobbat med förnyelsen av Karlskrona HK:s strategiska arbete och på årsmötet i andra halvan av maj kommer en förnyad strategi att spikas. Utan att avslöja allt för mycket, så står vi inför fortsatta och nya utmaningar för hela vårt kära Karlskrona HK.

I ljuset av detta så känner jag personligen att det är läge att växla in nya friska krafter för att göra detta idogna och uthålliga jobb tillsammans i klubben, då min förmåga och kapacitet ej längre räcker till för att ta Karlskrona HK till nya nivåer. Mot bakgrund av detta så bestämde jag mig i höstas för att lämna det fina uppdraget som ordförande i Karlskrona HK.
Jag är mycket ödmjuk, stolt, nöjd och tacksam över att ha få varit en del av Karlskrona HK:s resa under dessa år, jag är mycket ödmjuk, stolt, nöjd och tacksam över att ha fått lära mig så mycket genom detta och jag är mycket ödmjuk, stolt, nöjd och tacksam för att fått lära känna så många hårt engagerade människor i och runt Karlskrona HK.

Nästa säsong väntar en stekhet och tuff serie med många derbyn. Vi syns i Telenor Arena Karlskrona till hösten för att stötta vårt kära Karlskrona HK mot nya utmaningar.

Det är vi som är KHK!

Ola Johansson
Avgående ordförande i Karlskrona HK