Om klubben

Karlskrona Hockeyklubb är en liten hockeyklubb med stora ambitioner – och goda förutsättningar att lyckas.
I Karlskrona har det alltid funnits ett stort intresse för ishockey och nu är hockeyn hetare än nånsin. 2006 var året då laget vann div II södra B överlägset som nykomlingar, året då Niklas Wikegård, en av Sveriges stora hockeyprofiler, satte klubben som nummer ett på sin topp trelista och året då en division II klubb hade över 2 000 i publiksnitt och därmed placerade sig före en lång rad lag i allsvenskan och division I. Kort sagt; 2006 var ett bra år för Karlskrona Hockeyklubb – trots att steget till divison ett inte togs.

Säsongen 2007/2008 blev året då laget vann serien och gick obesegrade genom kvalserien till Division 1.
Mediainstresset för KHK ökade återigen och ännu en gång blev KHK listetta hos Niklas Wikegård. Det bloggades friskt om Karlskrona Hockeyklubb runt om i hockeysverige och hockeyn var glödhet i och runt Karlskrona.
I kvalspelet hade man en publikskara med sig på 300-1000 personer på bortamatcherna och man fyllde återigen Telenor Arena till bristningsgränsen när man i sista kvalmatchen mötte Mörrum.

Säsongen 2008/2009 var KHK´s första i Division 1 och säsongen startade med Camp KHK där supportrarna ”invaderade” Tingsryd och gick i samlad trupp till Dackehallen.
Under höstsäsongens grundserie slutade KHK på 6:e plats och fick därmed spela i fortsättningsserien. En serie där man gick vidare till spel i Playoff.
Motståndet blev dock för svårt och KHK fick se sig utslagna i Playoff2 av Skåre BK.

Den andra säsongen i Division 1 slutade KHK 5:a i grundserien och fick åter spela i fortsättningsserien. Återrigen vann man fortsättningsserien och gick till Playoff.
Dock föll man redan i Playoff 1 mot Nybro Vikings.

Säsongen 2010/2011 blev ett stort fall farmåt för KHK. Man tog sig vidare till Allettan genom att placera sig som 3:a i grundserien. I Allettan slutade man på 4:e plats efter en rafflande avslutning mot Skövde IK.
Playoff-trädet avverkades och KHK var i Kvalserien till HockeyAllsvenskan för första gången. Man var tidigt i serien uträknad men ryckte upp sig och i sista hemmamatchen (match 9 av 10) där man mötte IF Troja/Ljungby var man under en kort tid klara för spel i Allsvenskan.
Dock gick inte resultaten i de andra matcherna och allt hängde på sista bortamatchen mot Huddinge IK. En match där sponsorer ordnade supporterbussar och 500 karlskroniter följde lagets sista match för säsongen.
Dock förlorade man sista matchen och därmed slutade man på 3:e plats i Kvalserien.

Säsongen 2011/2012 var klubben och laget fyllda av revanschlust efter föregående säsongs retfulla avslut gick man efter en svängig höstsäsong vidare till Allettan som 4:e lag med 20 poängs försprång ned till 5:e platsen. Allettan började dystert men ganska snart tog man tag i taktpinnen och gick vidare efter en fin andraplats. Playoff avverkades med rafflande matcher mot Östersunds IK och HC Vita Hästen och KHK var i Kvalserien till HockeyAllsvenskan för andra året i rad.
Man började Kvalserien genom att besegra de allsvenska lagen Borås och Sundsvall med förkrossande 2-7 och 4-1 och man började ana att något var på gång. Den 4/4 säkrade KHK spel i HockeyAllsvenskan nästkommande säsong när man på bortaplan besegrade Sundsvall med 2-6. Matchen följdes på storbildsskärm av 1540 personer i Telenor Arena och festen fortsatte på natten när laget togs emot på Telenor Arena av fansen.
Sista matchen den 6/4 mot Borås var en lång hyllning till laget och firandet fortsatte efter slutsignalen och även de efterföljande dagarna med hyllningar på stortorget.

Karlskrona HK hade äntligen tagit sig till HockeyAllsvenskan. Säsongen 2012/2013 går till historien på många sätt. Laget från fjolårssäsongen är i stort sett intakt försäsongen inleddes på bästa tänkbara sätt. När väl säsongen är igång och några matcher gammal börjar laget blir skadedrabbat. Under större delen av hösten har man skador på flertalet spelare och tvingas låna in spelare efter spelare. Janne Karlsson kommer in som ny tränare och Tobbe Karlsson blir assisterande tränare.
Resultaten fortsätter att gå emot och en plats i det negativa kvalet är ett faktum. Kvalserien blir dramatisk och avgörs i sista matchen, återigen mot Huddinge. KHK förlorar på straffar men får hjälp av Vita Hästen som i sin tur vinner på straffar över Tingsryd, vilket gör att Karlskrona håller undan med en andraplats i tabellen men ynka en poäng. Björklöven vinner kvalserien och gör oss sällskap i HockeyAllsvenskan.
Inför klubben andra säsong i HockeyAllsvenskan 2013/2014 byter man ut stora delar av laget från fjolåret. Stefan Bengtzén tar plats som sportchef. Inledningen av serien är fantastisk. Laget bjuder på hockygodis hemma i Telenor Arena.

Säsongen 2014/2015 knäppte Karlskrona Hockeyklubb hela Hockeysverige på näsan. Nederlagstippade innan säsongen men man slutade, under nye tränaren Pelle Hånbergs lysande coachning, på andra plats i tabellen och kvalificerade sig därmed för den HockeyAllsvenska finalen som skulle ge en direktplats till SHL kommande säsong.
Väl i den Hockeyallsvenska finalen ställdes man mot Västerås som vann serien två poäng före KHK. Första matchen på bortaplan i finalserien som skulle spelas i bäst av 5 matcher gick till Västerås. Inför returmötet hade KHK dock laddat om och kunde stå som segrare och därmed kvittera matchserien. Match nummer tre skulle återrigen spelas på bortaplan i Västerås, men denna gången kunde KHK besegra Västerås och ta ledningen i matchserien. Datumet 10 mars 2015 kommer för evigt vara inskrivet i KHK´s historiebok. Kvällen då avancemanget till SHL blev ett faktum efter att i den tredje perioden vända 0-1 underläge till seger med 2-1 efter mål av Joel Kellman och Vyacheslav Trukhno.

Karlskrona Hockeyklubb arbetar långsiktigt och målmedvetet, både på isen och utanför. Vi bygger för framtiden och inte för att så fort som möjligt klättra i seriesystemet. Intresset för klubben är på topp – långt utanför Karlskrona.