30 januari 2019 22:20

Henrik Björklund blev tidernas bästa målskytt i HockeyAllsvenskan när han satte en kasse i MODO:s hemmaseger mot Karlskoga.

BILJETTER: Hockey är bäst LIVE - missa inga matcher!

Henrik Björklund är numera HockeyAllsvenskans främsta målskytt genom tiderna sedan ligan drog igång 2005.

MODO-forwarden satte ett mål i 5-2-vinsten mot Karlskoga vilket betydde fullträff nummer 136 i ligan, en kasse bättre än Johan Wiklander och Jens Jakobs.

Jakobs lirar just nu i Almtuna, och Karlskogas Fredrik Höggren och Vita Hästens Mattias Beck skuggar på 133 mål, så kampen om vem som ska ståta med titeln som ligans främsta målskytt efter säsongen går vidare.

MODO avgjorde matchen mot Karlskoga i mittperioden. Juniorbacken Mattias Norlinder skottade in 2-1 och knappt två minuter senare gjorde Henrik Björklund 3-1 på straff. BIK reducerade genom Jonatan Harju i början av den tredje perioden, men bara 72 sekunder senare så tryckte Daniel Sylwander in 4-2. Oscar Hedman stängde matchen med sin 5-2-puck i tom bur.

MODO har nu vunnit tre av de fyra senaste matcherna.

Karlskoga har förlorat de tre senaste matcherna.

MODO - KARLSKOGA 5-2
Periodsiffror: 1-0, 2-1, 2-1
Skott: 42-21

Målskyttar MODO: Joakim Hagelin, Mattias Norlinder, Henrik Björklund, Daniel Sylwander, Oscar Hedman

Målskyttar Karlskoga: Gustaf Thorell, Jonatan Harju

Statistik: MODO - Karlskoga