Hemma
MoDo
MoDo
Borta
Björklöven
IFB

Björn Hellkvist inför fredagens derby mot Björklöven

28 februari 2019 14:44
Björn Hellkvist i båset på hemmaplan
Herr

MODO Hockey laddar om batterierna för ett sprakande derby på hemmaplan mot Björklöven. Kampen om tabellpositionerna i HockeyAllsvenskan är levande ända in till de sista matcherna och fredagens möte har alla förutsättningar att bli en match med alla ingredienser. "Vi behöver det här boosten med derby, tryck och känslor då det inte går att vänta på att slutspelet ska börja", kommenterar MODO Hockeys huvudtränare Björn Hellkvist till MODO Channel inför matchen.


MODO Hockey kommer senast från förlust på hemmaplan mot Södertälje som i onsdagens match vann med 1-4 i Fjällräven Center där MODO startade matchen bra och i den första perioden sköt hela 17 skott på mål. Men trots 39-24 i skott totalt sett över matchen var det Södertälje som gjorde målen och vann matchen.

– Det var mycket kamp på dagens träning då det var en av sakerna som jag inte var nöjd med samt att vi vet att vi kommer möta ett desperat Björklöven i poängbehov. Så den här typen av spel behöver vi förbereda oss på, kommenterar MODO Hockeys huvudtränare björn Hellkvist till MODO Channel och fortsätter:

– Vi stod upp för varandra och tog fighterna mot Södertälje men jag tycker inte att vi var så intensiva som vi behöver vara och där har jag mycket mer att önska. Det hänger på ett naturligt sätt ihop med att vi inte hade marginalerna med oss. Marginalerna i avsluten får vi med oss när vi arbetar tillräckligt intensivt.

"Vi måste tävla fullt ut mot Björklöven"

Nu väntar säsonges fjärde och sista derby mellan MODO Hockey och Björklöven i HockeyAllsvenskan 2018/2019. De tre tidigare mötena i årets serie har slutat med två segrar för MODO Hockey (1-3 och sedan 3-4 efter straffar) på bortaplan innan matchen i Fjällräven Center slutade 2-3 till Björklöven efter avgörande på övertid.

Kollar vi till tabellen ligger MODO inför matchen på en sjätte plats med fem poäng upp till den tredje platsen. Björklöven ligger på en tionde plats, femton poäng bakom MODO, och har fem poäng upp till den åttonde och sista slutspelsplatsen.

– Vi ska spela på möjligheten till kyla som vi har och inte dras med i någonting. Men vi måste tävla fullt ut för att inte förlora matchen. Björklöven är ett lag som har mycket puck och de har sedan tidigare haft mycket puck mot oss men det har passat oss. Vi har tagit poäng i samtliga matcher mot dem under den här säsongen, kommenterar Hellkvist och avslutar:

– Det är viktigt att vinna, det är alltid viktigt att vinna. Vi ska inte soffa till oss inför det som väntar och är det viktiga under säsongen.

Läget i MODO Hockey

Inga förändringar att vänta i laguttagningen men justeringar i formationerna kan komma att ske. Laget tas ut efter matchdagens värmning.

Till MODO Channel

Full fart under Hockeyfredag

Det är även Hockeyfredag i Fjällräven Center och hela arenan är öppen med samtliga sportbarer, bortastå och Efterfest redo. Bandet Pink Hink trampar gasen i botten i entréhallen efter matchen och inför nedsläpp öppnar arenan redan 16:00 för AW. Det finns fortfarande bra platser kvar i arenan - Varmt välkomna till derbyfesten och för att fira in helgen tillsammans med oss!

Biljetter på modo.ebiljett.nu