Björklöven
IFB

Het Joakim Hagelin ledde MODO till seger

1 mars 2019 21:30

Formstarke Joakim Hagelin sköt två av målen när MODO vann derbyt mot Björklöven.

BILJETTER: Hockey är bäst LIVE - missa inga matcher!

Joakim Hagelin är i kanonform.

Efter fyra mål på de 37 första matcherna så har MODO-forwarden smällt in sju mål och totalt 20 poäng på de tretton senaste omgångarna.

I 4-1-segern mot Björklöven dunkade "Hagge" in två mål och vara en missad straff från att göra hattrick. Han har därmed gjort poäng i åtta raka matcher.

Hagelin satte 1-0 i den första perioden och gjorde sedan 4-1 i början av den tredje perioden.

Däremellan låg juniorbacken Mattias Norlinder bakom dubbla mål. Han sköt själv in 2-0 med ett tungt backskott och frispelade sedan Henrik Björklund som prickade in 3-0-pucken.

Erik Hanses i MODO-buren räddade 16 av 17 skott och noterade en räddningsprocent på 94,1 %.

MODO är kvar som sexa i tabellen, men är bara målskillnad bakom femman Karlskoga och bara en pinne bakom fyran Leksand.

Björklöven åkte på fjärde raka förlusten - och kan inte längre nå Slutspelsserien. Med två omgångar kvar har Umeå-laget åtta poäng upp till åttondeplatsen som alltså är omöjlig att nå.