Hemma
Västervik
VVIK
Borta
MoDo
MoDo

Pär Styf inför fredagens bortamatch mot Västervik

31 januari 2019 16:25
Pär Styf i bortabåset
Herr

MODO Hockey kommer senast från en härlig seger på hemmais när laget besegrade BIK Karlskoga. Nu väntar två raka bortamatcher under helgen där laget på fredag möter Västervik. "Det är farten som kommer att vara det viktiga i matchen tillsammans med att erövra pucken snabbt och ställa om till anfall", kommenterar MODO Hockeys assisterande tränare Pär Styf inför matchen.


MODO Hockey besegrade BIK Karlskoga i onsdagens match på hemmaplan där slutresultatet blev 5-2 efter bland annat backen Mattias Norlinders första mål i MODO Hockey och Henrik Björklunds straffmål som blev det matchvinnande målet.

– Vi fick islossning i målskyttet senast, vilket naturligtvis var väldigt skönt. Vi spelade bra i powerplay och gjorde även mål i spelformen där vi hade bud på fler mål när vi flyttade pucken bra. Fem mål framåt och en bra offensiv är det vi tar med oss framåt mot kommande matcher, kommenterar assisterande tränare Pär Styf.

"Hög fart och bra passningsspel är nyckeln"

Nu väntar säsongens fjärde och sista möte mot Västervik i HockeyAllsvenskan där den senaste matchen slutade 2-4 i Fjällräven Center. MODO Hockey vann skotten i den matchen med hela 34-15 men Västervik drog det längsta strået med det sista målet i öppen kasse.

– Det som är lite lurigt med Västervik är att de bytt spelstil över säsongen där de kört på i full fart för att den senaste tiden spela mer taktiskt och mer avvaktande. Det är bättre för oss att vi förväntar oss full fart från dem från start för då kommer vi svara med ännu högre fart, resonerar Pär Styf och avslutar:

– Om de nu spelar mer avvaktande i matchinledningen, där det blir trängre i de viktiga ytorna på banan, kan vi lösa även det med hög fart och bra passningsspel.

Läget i MODO Hockey

MODO Hockey reser på den två matcher långa resan med 13 forwards och sju backar där Victor Aronsson, Johan Eriksson och Victor Berglund inte följer med på resan. Tobias Ericsson är tillbaka i truppen.

Hockeyfredag är nästa hemmamatch

Nu väntar två bortamatcher för MODO Hockey när laget på fredag möter Västervik innan resan går vidare till Västerås för match på söndag. Men där efter väntar äntligen Hockeyfredag igen när vi bjuder in till fest den 8 februari då Vita Hästen kommer på besök. Välkomna till Fjällräven Center!

Biljetter till matchen hittar du hos MODO Hockeys biljettombud och på modo.ebiljett.nu.