MoDo

MODO fick en poäng borta mot Västervik

1 februari 2019 21:23
Herr

Det blev en poäng MODO Hockey när man på fredagskvällen gästade Västervik. Hemmalaget vann matchen med 3-2 i förlängning, efter att MODO kvitterat matchen med enbart fyra sekunder kvar av tredje perioden.

MODO Hockey inledde helgens mini-turné med match mot Västervik under fredagskvällen, där det handlade om att följa upp onsdagens seger hemma mot BIK Karlskoga. Inledningen blev tuff för MODO när Jonathan Johnson redan i det första bytet fick en smäll och blev liggande, men där han senare skulle återvända till spel efter att han suttit några byten.

Det var mycket Västervik i början av perioden och man vann många närkamper. När sedan MODO drog på sig en utvisning i offensiv zon så kom ledningsmålet för hemmalaget.

MODO tog sig dock in i matchen spelmässigt och i mitten av perioden fick man sin första chans i power play, en chans som man inte kunde utnyttja. Men kvitteringen skulle komma med 13:17 på klockan. Anton Karlström tog sig med en vacker fint fram till ett bra skottläge i slottet och det skottet satte han för 1-1 i matchen.

MODO utnyttjade inte power play

Den andra perioden skulle handla mycket om förra MODO-spelaren Emil Alba. Drygt tre minuter in i perioden spelade han fram till Västerviks ledningsmål för 2-1, ett mål som kom från Emil Wahlberg. Och Alba var än mer i händelsernas centrum åtta minuter senare.

En sen tackling från Alba träffade illa på Tommy Enström som fick ledas av isen. Alba fick fem minuters utvisning och game misconduct för tacklingen. MODO fick därmed en bra chans att komma in i matchen igen målmässigt men trots att man skapade flera bra chanser och hade mycket uppställt spel så uteblev målet.

Västervik hade kanske periodens två bästa chanser förutom målet, då de fick frilägen men det första räddade Linus Lundin och i det andra friläget, som kom i slutminuterna, så räddade stolpen MODO Hockey från ett baklängesmål.

Sen kvittering i spel sex mot fyra

I den tredje periodens inledning vaskade MODO om i kedjorna men det var Västervik som inledde perioden klart bäst och efter sex minuter fick man också med sig en utvisning. MODO klarade av spelet i box play och spelet jämnade också ut sig efter utvisningen.

MODO hade dock fortfarande svårt att skapa några heta chanser framåt, i stället kom periodens så långt bästa chans efter 12 minuter när Västervik fick ett nytt friläge men Linus Lundin räddade och kunde hålla returen.

Med 17:47 på klockan tog MODO time out i jakten på en kvittering och man tog även ut Linus Lundin för en sjätte utespelare. Med 20 sekunder kvar drog hemmalaget på sig en utvisning och MODO fick chansen i sex mot fyra, en chans som man till slut utnyttjade med bara fyra sekunder kvar på klockan. Jonathan Johnsson fick målet efter att domaren ringt på händelsen och matchen gick till förlängning.

Västervik avgjorde i förlängning

Förlängningsperioden hade gått drygt två minuter när Västervik avgjorde matchen till sin fördel med ett skott från slottet, något som innebar att MODO Hockey fick med sig en poäng från matchen.

MODO Hockeys nästa match i HockeyAllsvenskan spelas redan på söndag när MODO Hockeys bortaturné avslutas med möte med Västerås. Efter det är det äntligen dags för hemmamatch på fredag då det även är HockeyFredag. Se till att köpa din biljett redan nu, något som du som vanligt gör på modo.ebiljett.nu.