Hemma
MoDo
MoDo
Borta
Karlskoga
BIK

Björn Hellkvist inför onsdagens hemmamatch

29 januari 2019 14:28
Björn Hellkvist i MODO-båset
Herr

MODO Hockey möter BIK Karlskoga på hemmaplan i onsdagskvällens möte i HockeyAllsvenskan 2018/2019. "Vi ska komma ut i hög fart och vårt passningsspel måste vara kliniskt så att vi kan skapa offensiva lägen för varandra", kommenterar huvudtränare Björn Hellkvist till MODO Channel inför matchen.


MODO Hockey kommer senast från förlust på bortaplan mot Tingsryd i den senaste matchen som spelades på bortaplan under lördagen. Ett sent mål från hemmalaget innebar tyvärr inga poäng med i bussen på hemvägen till Örnsköldsvik när matchen slutade 2-1.

– Vi kom hem vid 07:00 och ska jag vara helt ärligt så är vi buss-bakis vilket tar några timmar att hämta sig ifrån. Vi gjorde en bra match senast där vi tog oss an utmaningen men där resultatet inte blev som vi ville, kommenterar Björn Hellkvist till MODO Channel och konstaterar:

– Vi har pucken mycket, vi har farten och vi tar oss in i de heta lägena och skapar målchanser. Jag är nöjd med prestationen men missnöjd med resultatet. Släpper man in endast två mål på bortaplan så ska vi ha chansen att vinna.

Jämna matcher mot BIK Karlskoga

Nu väntar hemmamatch mot BIK Karlskoga när omgång 41 står för dörren i HockeyAllsvenskan 2018/2019. Tidigare möten den här säsongen har varit jämna historier där MODO Hockey vann säsongens första möte med 2-3 på bortaplan efter övertid innan förlust med 0-1 efter straffar följdes upp med ytterligare en förlust med ett enda mål i omgång 29 som slutade 1-0 i Nobelhallen.

– De har en strukturerad defensiv som vi inte kunnat lösa utan blivit mer och mer försiktiga och inte velat ta risker ju längre matcherna gått. Det har någonstans straffat oss när de senast petade in en puck sent och inte bjudit på någonting sett över hela matcherna, konstaterar Hellkvist och avslutar:

– Vi vet hur matchbilderna varit och vi vet också att vi ska göra allt för att det inte ska bli så den här matchen.

Läget i MODO Hockey

Victor Aronsson fortsätter sin rehab men finns fortfarande på skadelistan. Ludvig Elevenes lämnade MODO Hockey under måndagen, i övrigt tas laget ut matchdagen.

Biljetter hos ombud och på modo.ebiljett.nu

Det behöver inte vara dyrt att gå på ishockey i Fjällräven Center! Vi har rabatterade biljetter för såväl familjen som ungdomar och pensionärer. Du kan skaffa dina biljetter hos våra ombud i Örnsköldsvik med omnejd men även dygnet runt på modo.ebiljett.nu. Varmt välkommen på match i Fjällräven Center!

Fler klipp på MODO Channel