KHK 15 år - Det här är KHK för mig - Krister Issal

1 oktober 2016 23:31

”Det är som att läsa Buster”
För Krister Issal är KHK klubben som gång på gång har visat att allt är möjligt.


Krister Issal, som var med och bildade KHK 2001, har upplevt allt från division 3- derbyn mot Carlskrona Islanders i den luggslitna Wämöhallen till ett lika oanat som sensationellt avancemang till SHL i en överhettad arena på Rosenholm 2015.

- Det var helt makalöst, en dröm som blev sann, säger Krister Issal.

En annan av många höjdpunkter i KHK:s historia är flytten från Wämöhallen till den nya arenan 2005. Krister Issal, som varit såväl ordförande som kassör i klubben, minns att han dock hade sina betänkligheter inför storsatsningen.

- Jag undrade hur vi som var så nybildade skulle kunna fylla arenan. Ärligt talat trodde jag att vi skulle tvingas hyra ut den till Mörrum, som ju låg högst upp i seriesystemet av de blekingska lagen på den tiden.

Men den trogna och entusiastiska publikskaran bara växte – snittet låg på över 2 000 personer i division 2 – och KHK blev snart hela stadens angelägenhet.

- Då satte vi upp Allsvenskan som vårt drömmål. Men att KHK skulle spela i SHL fanns inte ens på min karta. Jag är så glad över att få ha varit med på hela denna otroliga resa. Det är som när man var liten och läste Buster.

Nu är Krister Issal inte längre så försiktig när det gäller att sätta upp nya mål:
- KHK har visat att ingenting är omöjligt. Varför inte bli svenska mästare?