KHK 15 år - Det här är KHK för mig - Janne Wennerlund

11 oktober 2016 20:22

En osannolik resa som blev möjlig.


Karlskrona HK firar i år 15 år. En fantastisk resa som klubben gjort ihop med fans, spelare, ledare, volontärer och partners. Utan Er hade det inte gått. Resan har varit en känslomässig bergochdalbana för de allra flesta inbitna. Vi vill uppmärksamma våra 15 år tillsammans genom att lyssna till några av alla de som gjort resan möjlig. 15 stycken ”profiler” som får symbolisera alla som stötta, slitit och jobbat för att vi kommit såhär långt som klubb. Vi har valt personer som i första hand verkat vid sidan av isen. Matchen mot Skellefteå AIK den 15 oktober blir också den symboliska ”födelsedagen” – då firar vi lite extra.

Stort grattis till Er alla – det är VI som är KHK!

”Det har varit 15 härliga år som har gått alldeles otroligt snabbt.”

Namn: Janne Wennerlund
Ålder: 59 år
År i KHK: 15 år i KHK 15 år i KIK
Roll: Lagledare, lagvärd och domarvärd.

Janne Wennerlund inledde sitt äventyr och engagemang i KIK/KHK som spelare, fast i en helt annan förening från början.

- Ja, jag började spela hockey i mitten på 1960-talet i Långö AIK. 1970 slogs flera föreningar samman och hette under en period LAIK/KHC som senare blev KIK. Under 1980-talet började jag som lagledare för pojklaget U-81. I mitten på 90-talet blev jag ”lärling” som lagledare i A-laget. Läraren då hette Lennart ”Raggaren” Svensson. En mycket färgstark profil.

Janne var en av de som fortsatte engagera sig i den nya klubben KHK, efter att KIK gick i graven.

- När KIK gick i graven var det ändå ganska naturligt för mig att fortsätta med hockeyn. Till och med som borgenär, tillsammans med min fru Haide. Jag och Per Kellman satt hela sommaren och letade spelare till den nystartade klubben KHK. Det var ingen särskild anstormning just då, vi ritade nästan pappfigurer för att få ett lag att ställa på isen. Sedan har det förändrats ganska mycket under åren fram till dagens KHK. Nu är det ett företag som heter KHK.

Man märker snabbt att KHK betyder mycket för Janne.

- KHK är för mig, och för hela min familj, en medlem i familjen. Klubben betyder trivsel och trevliga människor att umgås med i både sorg och glädje. Den familjära känslan är enormt viktig för att volontärer, publik, media och alla övriga skall komma och hjälpa laget under sina drabbningar.

När årets säsong kommer på tal finns det ingen tvekan.
- Med denna start på årets säsong kan vi gå hur långt som helst. Vi har spelat bra och behöver inte be om ursäkt för våra vinster. Det är bara att njuta och spela vidare, så håller vi tummarna för en riktigt bra säsong 2016/2017. Det har varit 15 härliga år som har gått alldeles otroligt snabbt.

Det är Vi som är KHK!

Karlskrona HK