KHK 15 år - Det här är KHK för mig - Kenneth Persson

7 oktober 2016 17:19

En osannolik resa som blev möjlig.


Karlskrona HK firar i år 15 år. En fantastisk resa som klubben gjort ihop med fans, spelare, ledare, volontärer och partners. Utan Er hade det inte gått. Resan har varit en känslomässig bergochdalbana för de allra flesta inbitna. Vi vill uppmärksamma våra 15 år tillsammans genom att lyssna till några av alla de som gjort resan möjlig. 15 stycken ”profiler” som får symbolisera alla som stötta, slitit och jobbat för att vi kommit såhär långt som klubb. Vi har valt personer som i första hand verkat vid sidan av isen. Matchen mot Skellefteå AIK den 15 oktober blir också den symboliska ”födelsedagen” – då firar vi lite extra.

Stort grattis till Er alla – det är VI som är KHK!

”Jag har inte sett en hemmamatch på 9 år!”

Namn: Kenneth Persson
Ålder: 67
Födelseplats: Karlskrona
År med KHK: 15+
Nuvarande roll/förhållande till KHK: Ansvarig för 50/50-lotter och hjälper till lite här och där

Han är mannen som förmodligen har haft flest roller i KHK och KIK och troligen en av de som varit med längst av alla. Kenneth Persson har nämligen varit aktiv i hockeysammanhang sedan 60-talet, då karriären tog sin början i Långö AIK. Sedan spelarkarriären tog slut har Kenneth kontinuerligt fortsatt att engagera sig i klubben, bland annat som ungdomstränare, domare, speaker, marknadsansvarig och i en rad andra roller. Nu nöjer sig den nyblivne pensionären med att leda den dedikerade gruppen som säljer 50/50-lotterna och det verkar räcka och bli över.

Jag har faktiskt inte sett en enda hemmamatch på 9 år! Ibland lyckas jag sitta ner några minuter mellan lottkontroll och pengaräkning. Men mest ser jag KHK på C More, säger Kenneth med ett leende.

Snacka om entusiast. Men så kan det bli när hjärtat brinner riktigt mycket för något och i Kenneths fall gäller det lika mycket hockeyn som själva föreningen.

Det är en fantastisk gemenskap och just nu är den extra bra – det är därför man kämpar på. Dessutom känns det som om den ständiga växtvärken som KHK alltid lidit av håller på att bemästras. Det känns bra nu helt enkelt, menar Kenneth.

Han håller utan tvekan med om att KHK är unikt i sitt slag och förklarar detta med att man alltid tvingats slå ur ett underläge – oavsett vad det gäller.

Det har gjort oss starka, det har gjort oss sammansvetsade och det har gjort oss anpassningsbara.

Kenneth kan inte nog prisa vilken tillgång vår arena är. Och då tänker han kanske inte först och främst på de ökande intäktsmöjligheterna som tillbyggnaden erbjuder, även om potterna i 50/50-lotterna är betydligt högre i år än vad de varit tidigare säsonger. Istället syftar han på trycket i arenan.

Det är en riktigt bra arena – strukturen är som en gryta som ger ett riktigt bra tryck, menar han och berättar att han nyligen fick detta bekräftat i samtal med en SHL-representant som besökte arenan. Han var nämligen enormt imponerad av ABB Arena Karlskrona, så imponerad att han upprepade det gång på gång.

På frågan om vad KHK betytt för Karlskrona som stad har Kenneth ett tydligt svar:

Oerhört mycket. Jag skulle vilja säga att KHK har gjort Karlskrona mer känt än självaste världsarvet.

En fantastisk tanke och något som aldrig hade hänt utan fanatiskt engagerade personer som Kenneth som lägger ner så mycket tid att de inte ens hinner se matcherna…

Karlskrona HK