KHK 15 år - Det här är KHK för mig - Lennart Karlsson

12 oktober 2016 14:30

En osannolik resa som blev möjlig.


Karlskrona HK firar i år 15 år. En fantastisk resa som klubben gjort ihop med fans, spelare, ledare, volontärer och partners. Utan Er hade det inte gått. Resan har varit en känslomässig bergochdalbana för de allra flesta inbitna. Vi vill uppmärksamma våra 15 år tillsammans genom att lyssna till några av alla de som gjort resan möjlig. 15 stycken ”profiler” som får symbolisera alla som stötta, slitit och jobbat för att vi kommit såhär långt som klubb. Vi har valt personer som i första hand verkat vid sidan av isen. Matchen mot Skellefteå AIK den 15 oktober blir också den symboliska ”födelsedagen” – då firar vi lite extra.

Stort grattis till Er alla – det är VI som är KHK!

”Vi ska övertyga Wikegård om att vi blir att räkna med”

Namn: Lennart Karlsson
Ålder: 70
Födelseplats: Karlskrona
År med KHK: 15
Nuvarande roll/förhållande till KHK: Gruppledare för statistik och speakerbås

Vill man ha ett riktig bra svar på frågor som rör KHK är Lennart Karlsson förmodligen rätt person att fråga. Inte bara för att han är gruppledare för statistik-gänget och speakerbåset vid matcherna, utan lika mycket för att han varit med i föreningen sedan starten. Faktum är att han var med redan på KIK-tiden, så visst finns det en samlad kunskap som är svårslagen. Här har vi alltså ytterligare en dedikerad person som lagt åtskilliga timmar i föreningens tjänst, år ut och år in. Varför gör man det? blir den naturliga frågan.

KHK betyder otroligt mycket – framför allt en fantastisk gemenskap och en härlig stämning. Det är det som driver en, menar Lennart, som så här strax före nedsläpp i matchen mot Färjestad har en hel del att stå i. Det är mycket som ska fungera, såväl i speakerbåset som i statistikrapporteringen – inget får gå fel, hela Sverige följer ju faktiskt det som händer i ABB Arena Karlskrona.

KHK:s framgångssaga, laget från den relativt lilla staden som tagit klivet in i hockeyns finrum, beror främst på drivkraften hos de eldsjälar som jobbat så hårt med utvecklingen.

Även om en ny arena givetvis gav oss rätt förutsättningar, så är det ändå engagerade eldsjälar som Tobbe Karlsson, Jan Wennerlund och Heidi Wennerlund, för att nämna några, som har betytt mest. Utan dessa krafter hade inte KHK funnits – i alla fall inte i det formatet vi ser idag.

Överhuvudtaget ser Lennart den gemensamma kraft som volontärer, ledare, spelare och ungdomar skapar som central, men också något som symboliserar det vi faktiskt står för: ”Det är vi som är KHK.”

KHK är jätteviktigt för staden och regionen. Jag tror faktiskt inte att vi riktigt förstår vilken genomslagskraft hockey på den här nivån har. Nu får vi försöka övertyga den där Wikegård att KHK faktiskt är att räkna med framöver, skämtar Lennart med ett plirigt leende.

Och visst, vi ska övertyga dem en efter en - alla de som inte tror att vi hör hemma i SHL. Och där behöver vi Lennart och hans gängs hjälp. Statistiken ljuger ju som bekant aldrig. Just nu talar den sitt tydliga språk…