KHK 15 år - Det här är KHK för mig - Staffan och Inger Pettersson

14 oktober 2016 08:02

En osannolik resa som blev möjlig.


Karlskrona HK firar i år 15 år. En fantastisk resa som klubben gjort ihop med fans, spelare, ledare, volontärer och partners. Utan Er hade det inte gått. Resan har varit en känslomässig bergochdalbana för de allra flesta inbitna. Vi vill uppmärksamma våra 15 år tillsammans genom att lyssna till några av alla de som gjort resan möjlig. 15 stycken ”profiler” som får symbolisera alla som stötta, slitit och jobbat för att vi kommit såhär långt som klubb. Vi har valt personer som i första hand verkat vid sidan av isen. Matchen mot Skellefteå AIK den 15 oktober blir också den symboliska ”födelsedagen” – då firar vi lite extra.

Stort grattis till Er alla – det är VI som är KHK!

”Nu är den fula ankungen snart flygfärdig”

Namn: Staffan Pettersson / Inger Pettersson
Ålder: 69 / 66
Födelseplatser: Lindås Emmaboda / Karlskrona
År med KHK: 15 / 15
Nuvarande roll/förhållande till KHK: Statistik / Kaféterian

För många hockeynördar kan det smått fantastiska intresset skapa problem på hemmafronten - att vara hockeynörd tar nämligen tid, mycket tid. Staffan och Inger Pettersson har emellertid aldrig upplevt det som ett problem. Kanske inte så konstigt med tanke på att hela familjen milt uttryckt får anses vara just hockeynördar. Hur ska man annars beskriva två personer som under de senaste 15 åren, och mer därtill, oavbrutet arbetat för klubbens bästa? Och när man dessutom lockades in i hockey på grund av barn som spelade kan det knappast bli mer hockeyfamilj än så. Och än finns inga tankar på att lägga av, Inger kör på i cafeterian samtidigt som Staffan hjälper till med statistiken.

Som så många andra framhäver paret Pettersson den gemenskap som omgärdar KHK som anledningen till engagemanget.

KHK skapar en tillhörighet för alla oss som gillar hockey i Karlskrona, förklarar Staffan och får medhåll av Inger:

KHK står för en oerhörd gemenskap. Det är det viktigaste av allt. Alla som stöttar KHK, även i motgång och när det blåser riktigt snålt runt knutarna i ABB Arena Karlskrona.

Att KHK idag är ett SHL-lag i en för sammanhanget värdig arena är inget som direkt överraskar hockeyparet. Framför allt tror man att det, förutom den nya arenan, beror på att man har välutbildade ledare och det där speciella tänket om hur hockey ska spelas. Det där speciella tänket kan också förklaras som ett positivt tänk, som gör sig påmint i en rad olika situationer.

Inget hade dock varit möjligt utan Tobbe Karlsson, den saken är klar, menar Staffan.

Om det är några personer som verkligen kan stå bakom ”Det är vi som är KHK”, så är det väl Staffan och Inger och de har också en relativt tydlig bild av vad det egentligen innebär:

Det inbegriper en positiv personal och givetvis vår fantastiska klack ”Black Bugs”, hävdar Inger och Staffan är inne på samma linje:

Det betyder helt enkelt en extra spelare på matcherna och en riktigt tydlig tillhörighet för oss hockeynördar.

Varken Staffan eller Inger tror att resan har nått sitt slutmål, tvärtom, eller som Inger finurligt utrycker det:

Snart kanske den fula ankungen är flygfärdig, vem vet?

Med tanke på alla de krafter som ideellt jobbar med att hjälpa SHL:s fula ankunge att flyga känns Ingers ord snarare som ett löfte än en våghalsig gissning.

Karlskrona HK