KHK 15 år - Det här är KHK för mig - Nettan Ekman

3 oktober 2016 20:09

En osannolik resa som blev möjlig.


Karlskrona HK firar i år 15 år. En fantastisk resa som klubben gjort ihop med fans, spelare, ledare, volontärer och partners. Utan Er hade det inte gått. Resan har varit en känslomässig bergochdalbana för de allra flesta inbitna. Vi vill uppmärksamma våra 15 år tillsammans genom att lyssna till några av alla de som gjort resan möjlig. 15 stycken ”profiler” som får symbolisera alla som stötta, slitit och jobbat för att vi kommit såhär långt som klubb. Vi har valt personer som i första hand verkat vid sidan av isen. Matchen mot Skellefteå AIK den 15 oktober blir också den symboliska ”födelsedagen” – då firar vi lite extra.

Stort grattis till Er alla – det är VI som är KHK!

"Hade svårt att förstå vad vi ställt till med först, men sedan kom en oerhörd glädje och stolthet."
Nettan Ekman

Namn: Nettan Ekman
Ålder: 55 år
År i KHK: 11år i KIK och 13år i KHK. Totalt 24 år.
Roll: Lagledare för Juniorerna

Nettan Ekman är ett välkänt ansikte i KHK bland annat när det gäller klubbens juniorverksamhet där hon varit lagledare i många år. Det var också i juniorleden hon främst verkade och gjorde ett enormt arbete ihop med sina kollegor där.

- Ja, jag arbetade som lagledare för juniorerna i 13 år. Dessa år är obetalbara, alla underbara killar man har haft förmånen att lära känna och se växa upp och utvecklas, både som spelare och människor. Det är inte alla förunnat att få den möjligheten Många glada minnen och skratt med underbara tränare och ledare.

För två år sedan gick hon och klubben skilda vägar. Nettan beskriver det själv som "pension". Väl värd.
- För två säsonger sedan gick jag i ”pension”. Nu lägger jag tiden på att följa två av mina barnbarns framfart i Flicklaget och Team -09.

Minnena som hårdast etsats sig fast delar hon säkert med många av KHK-fansen.
- När vi tog steget upp till HockeyAllsvenskan - det var stort. Även avancemanget till SHL. Jag hade svårt att förstå vad vi ställt till med först, men sedan kom en oerhörd glädje och stolthet. Måste också framhäva Tobbe Karlsson som har en stor del i detta.

Nettan blickar framåt med en förhoppning.
- Jag hoppas att vi är ett etablerat lag i SHL inom några år och att vi förvaltar våra ”egna” spelare väl, så att det kan ta steget upp i vårt herrlag.

Karlskrona HK