KHK 15 år - Det här är KHK för mig - Pierre Löfgren

5 oktober 2016 19:51

En osannolik resa som blev möjlig.


Karlskrona HK firar i år 15 år. En fantastisk resa som klubben gjort ihop med fans, spelare, ledare, volontärer och partners. Utan Er hade det inte gått. Resan har varit en känslomässig bergochdalbana för de allra flesta inbitna. Vi vill uppmärksamma våra 15 år tillsammans genom att lyssna till några av alla de som gjort resan möjlig. 15 stycken ”profiler” som får symbolisera alla som stötta, slitit och jobbat för att vi kommit såhär långt som klubb. Vi har valt personer som i första hand verkat vid sidan av isen. Matchen mot Skellefteå AIK den 15 oktober blir också den symboliska ”födelsedagen” – då firar vi lite extra.

Stort grattis till Er alla – det är VI som är KHK!

”Jag minns att jag stod på ståplats med mina fyra söner och firade ihop och känslan kan inte beskrivas med ord...”

Namn: Pierre Löfgren
Ålder:44
År i KHK:15
Roll: Just nu sittande engagerad supporter som dock gärna gästspelar på ståplats.

Pierre Löfgren har varit följt laget i sitt hjärta länge. Han var dessutom en känd röst och ett konstant inslag i hemmaklacken. Engagemanget började dock långt innan KHK såg dagens ljus.

- Hela mitt intresset grundades redan i Wämöhallen på KIK:s tid, under 80-talet. Vi blev, via vårt företag, även sponsorer till klubben. När KHK uppstod så fanns det inget tvivel om vart hjärtat fanns. För mig är KHK och KIK detsamma, det är samma hjärta. Vi fortsatte även som sponsorer. Vi hade säsongskort på B-sektionen i Wämöhallen men drogs alltmer mot A. Där tog allt ny fart för fansen i stan. Blackbugs uppstod och efter en tid fick jag ett samtal från dåvarande ledaren för Blackbugs, han hade inte tid att ta ta hand om supporterföreningen så då fick jag ta över att sköta om vad som behövdes göras. Jag visste väl inte då riktigt vad jag gav mig in på men resan med KHK och Tobbe Karlsson hade börjat…

Pierre har många fina minnen ihop med KHK och en speciell Halmstadsresa är ett av de starkaste.
- Det finns otroligt många minnen från hela resan men det var speciellt med resan till Halmstad. Jag drog, i stort sett själv, ihop sju bussar till matchen och fick sponsorer att finansier det hela. Det var gratis att åka med, det är ett starkt minne. Givetvis är alla avancemangen något som jag även minns väl.

Starka minnen och känslor när KHK kommer på tal. Ett avancemang skapade lite extra känslor, nämligen det till SHL.
- Ja, jag minns att jag stod på ståplats med mina fyra söner och firade och känslan kan inte beskrivas med ord... En sak var lite rolig, inför tredje perioden låg vi under med 0-1 och jag sa till en av mina söner att han kunde vara lugn, laget ville ju avgöra inför oss på ståplats. Och så blev det. Karlskrona HK