KHK 15 år - Det här är KHK för mig - Anders Peterson

2 oktober 2016 21:43

”När vi samlades i vår trädgård på Hästö och kom överens om att vi skulle ha ett seniorlag vilket inte var en självklarhet”

Anders Peterson var KHK:s förste ordförande. KHK som bildades ur askan av elden efter KIK.


Namn: Anders Petersson
Ålder: 60 år
År i KHK: Oehört aktivt de två första åren med uppstart av föreningen efter konkursen av KIK. Därefter har jag följt KHK från sidan.
Roll: KHK:s första ordförande vid starten 2001 men numera funktionär

Hur det började engagemanget i KHK för din del?
- På den tiden hade vi tre grabbar som spelade hockey i KIK. Det var turbulens i föreningen och jag fick frågan om jag ville ställa upp som ordförande i KIK vilket jag gjorde.
Efter årsmötet när allt kom fram beträffande ekonomin fanns det egentligen inget annat alternativ än att sätta KIK i konkurs och starta upp en ny förening. Vi ville att den nya föreningen skulle heta "Nya Karlskrona Ishockey Klubb" men det fick vi inte så det blev Karlskrona Hockey Klubb som nytt namn på föreningen.

När man nämner höjdpunkter finns det många som berör Anders men det är framförallt ett som har etsats sig fast:

- När vi samlades i vår trädgård på Hästö och kom överens om att vi skulle ha ett seniorlag vilket inte var en självklarhet. I efterhand kan man ju säga att det var ett bra beslut!

Med tanke på hockeyengagemanget och det faktum att sonen spelade redan spelad i SHL med Örebro var glädjen enorm när KHK lyckades:
- Otroligt roligt att det som vi en gång startade blev en sån framgångssaga – fantastiskt! Jag vill framförallt framföra en stor eloge till alla som jobbat och slitit för detta, och framförallt till Tobbe Karlsson som har varit en stor tillgång för klubben.

Ander ser framtiden med tillförsikt:
- Jag hoppas verkligen att KHK har etablerat sig i SHL. Jag hoppas även att ungdoms- och juniorhockeyn i framtiden fortfarande ligger på högsta nivån och kan leverera spelare till seniorlaget.