KHK 15 år - Det här är KHK för mig - Tobias Larsson

9 oktober 2016 17:18

En osannolik resa som blev möjlig.


Karlskrona HK firar i år 15 år. En fantastisk resa som klubben gjort ihop med fans, spelare, ledare, volontärer och partners. Utan Er hade det inte gått. Resan har varit en känslomässig bergochdalbana för de allra flesta inbitna. Vi vill uppmärksamma våra 15 år tillsammans genom att lyssna till några av alla de som gjort resan möjlig. 15 stycken ”profiler” som får symbolisera alla som stötta, slitit och jobbat för att vi kommit såhär långt som klubb. Vi har valt personer som i första hand verkat vid sidan av isen. Matchen mot Skellefteå AIK den 15 oktober blir också den symboliska ”födelsedagen” – då firar vi lite extra.

Stort grattis till Er alla – det är VI som är KHK!

”KHK för mig är gemenskap utan gränser”

Namn: Tobias Larsson
Ålder: 44
Födelseplats: Karlskrona (Jämjö by blood)
År med KHK: 4
Nuvarande roll/förhållande till KHK: Ordförande i KHK, med i ledarteamet i Team 08. Son i KHK Team-08, dotter i KHK Flick, och dotter i KHK Dam. KHK Veteraners obestridlige målsumpare.

Att ha en tvättäkta professor som ordförande kan inte alla idrottsföreningar skryta med. Om sedan professorn dessutom har gediget hockeyblod i ådrorna blir det riktigt spännande. Och det är precis vad vår nuvarande ordförande Tobias Larsson har. För Tobias, som har fått sin hockeyuppfostran i KIK, blev det därför naturligt att, efter en sejour i norra Sverige, flytta tillbaka till Karlskrona och KHK när barnen var ”hockeyfärdiga”.

Jag följde KHK på distans med stort intresse under mina år i Norrland, förklarar Tobias, vars tre barn alla spelar i KHK medan han själv gnuggar på med veteranerna.

Därför är det ingen vågad gissning att KHK är en viktig del i familjen Larssons liv:

KHK betyder otroligt mycket! Hockeyn fostrar och jag tycker idrotten har gett mig en gemenskap jag är djupt tacksam för, vänner för livet, och mycket lärdom om livet i allmänhet. Vi har en fin hockeytradition i Karlskrona och KHK har byggt på den traditionen ytterligare de senaste 15 åren! KHK är för mig gemenskap över gränserna, där visitkorten är borta, och man samlas kring sin kärlek till sporten.

Tobias förklarar det unika med KHK som att det är en förening som verkligen berör – i alla led och i de flesta sammanhang. Den sagolika mixen av ”uvarna” som vrålade i Wämöhallen, hockeytokiga ungar som ränner runt i korridorerna tillsammans med fantastiska Blackbugs, som sticker ut i hockeysverige, skapar ett oöverträffat engagemang.

KHK lämnar ingen oberörd, engagemanget och kopplingen mellan sporten och supportrar är total, menar Tobias. Varje hemmamatch och tugget innan, under och efter match visar på detta. Fantastiskt helt enkelt!

Att KHK hamnat där vi är, är enligt Tobias ett resultat av att olika eldsjälar växeldragit hela vägen utan att kräva något tillbaka, tillsammans med en skön kaxighet som skapat lite vi-mot-dem-känsla.

Men den start vi fått den här säsongen och med en utbyggd arena, är det kanske inte så konstigt att Tobias ser ljust på framtiden:

Jag hoppas och tror att publiken kommer stötta vårt lag, och att laget gör sitt, så att vi kommer in i en stabilare ekonomisk era. Vi kan då fokusera mindre tid på överlevnad och mer tid på att komma in i ”kaxighet 2.0” och hitta nya sätt att irritera etablissemanget på. Jag tror vi för en lång tid kommer vara det där som katten släpade in i SHL, säger Tobias och menar att detta är viktigt för staden:

KHK sätter regionen på kartan på ett sätt som inte varit möjligt innan. Sveriges blindtarm (eller trädgård som vi blekingar säger) har fått plats på kartan! Med vår eviga sol och skärgård så gör hockeyn detta till en av Sveriges häftigaste destinationer nu, avrundar hockeyprofessorn.

Låt oss lyssna på hans ord men kanske inte se för mycket på hans nuvarande hockeykarriär i veteranlaget. Där har han tydligen avsevärda problem med målskyttet, trots en annars ganska kaxig spelstil…

Karlskrona HK