KHK 15 år - Det här är KHK för mig - Peter Synnermark

10 oktober 2016 22:49

En osannolik resa som blev möjlig.


Karlskrona HK firar i år 15 år. En fantastisk resa som klubben gjort ihop med fans, spelare, ledare, volontärer och partners. Utan Er hade det inte gått. Resan har varit en känslomässig bergochdalbana för de allra flesta inbitna. Vi vill uppmärksamma våra 15 år tillsammans genom att lyssna till några av alla de som gjort resan möjlig. 15 stycken ”profiler” som får symbolisera alla som stötta, slitit och jobbat för att vi kommit såhär långt som klubb. Vi har valt personer som i första hand verkat vid sidan av isen. Matchen mot Skellefteå AIK den 15 oktober blir också den symboliska ”födelsedagen” – då firar vi lite extra.

Stort grattis till Er alla – det är VI som är KHK!

”Jag tror VI fixar en åttondelsplats som sämst. Det luktar slutspel banne mig.”

Namn: Peter "Sune" Synnermark
Ålder: 52
År i KHK: Jag har varit en del av Karlskronahockeyn sedan 1973.
Roll: Jag snackar upp matchen i puben vid entrén, VoiceTweetar matcherna i KHK-appen och driver KHKaren. Framförallt är jag en liten, liten bit i det stora pusslet ”Det är Vi som är KHK!” Där är Vi alla lika viktiga.

”Kung Sune” tar ju även engagerat ton under matcherna. Ett stort hockeyhjärta som underhållit hockeypubliken i Karlskrona under lång tid. Vi resonerar om just engagemanget och hur det kommer sig att han engagerat sig så mycket och så länge

- Det har ju att göra med en inre drivkraft ihop med mitt stora hockeyintresse. Ordet klubbkänsla är något som säger det mesta. Man vill göra det man kan för klubben i ens hjärta. Det är en inre eld som alltid brinner. Att vi anammat "Det är Vi som är KHK" gör att klubbhjärtat om möjligt blir ännu större. Hos oss är alla välkomna in i gemenskapen. Alla samlas under den orange/svarta fanan och bär fram krigarna på isen.
Tillsammans förlorar vi och tillsammans firar vi framgångarna.
Vem vill inte engangera sig i sådan gemenskap?

Ja, KHK engagerar och klubben klarar sig inte utan varken fansen på läktarna eller volontärerna som gör det hela möjligt.

- De betyder allt! Volontärer är ett måste för att överhuvudtaget kunna genomföra ett matchevent. Utan publiken faller allt. Inte bara stödet till laget utan hela föreningen. Helt enkelt - ”Det är Vi som är KHK!”

Det går inte heller att ta miste på vad KHK betyder för Peter.

- KHK är mer än ett intresse för mig. Det är en livsstil. Som en familjemedlem. När det går bra är man upprymd och glad. När det är motgång våndas man, lider och funderar över vad som kan göras.

Peter siar lite om säsongen som just nu pågår och drar sig inte för att sätta målet högt.

- Jag tror VI fixar en åttondelsplats som sämst. Det luktar slutspel banne mig...

Det är Vi som är KHK

Karlskrona HK