KHK 15 år - En röst om KHK - Niclas Sjösvärd

13 oktober 2016 20:43

En osannolik resa som blev möjlig.


Karlskrona HK firar i år 15 år. En fantastisk resa som klubben gjort ihop med fans, spelare, ledare, volontärer och partners. Utan Er hade det inte gått. Resan har varit en känslomässig bergochdalbana för de allra flesta inbitna. Vi vill uppmärksamma våra 15 år tillsammans genom att lyssna till några av alla de som gjort resan möjlig. 15 stycken ”profiler” som får symbolisera alla som stötta, slitit och jobbat för att vi kommit såhär långt som klubb. Vi har valt personer som i första hand verkat vid sidan av isen. Matchen mot Skellefteå AIK den 15 oktober blir också den symboliska ”födelsedagen” – då firar vi lite extra.

Stort grattis till Er alla – det är VI som är KHK!

"Inget är omöjligt! SHL räknas som världens tredje bästa liga och i den så spelar Karlskrona HK – fantastiskt!”

Namn: Niclas Sjösvärd
Ålder : 50 år
År i KHK : 11 år
Roll: Ansvarig Pressvärd & Ackreditering

Varför började du engagera dig i KHK?
- Jag skulle nog säga att mitt engagemang för hockeyn i Karlskrona startade i ung ålder. Jag är ju uppvuxen i tonåren i Ronneby som då inte hade någon hockey direkt att följa. Mitt intresse för bröderna Loobs framfart i Karlskrona IK fi blev startpunkten för ett gediget hockeyintresse där det blev flera säsonger på plats i Wämöhallen. Även efter flytten till Stockholm i 20-års ålder pga studier så följde jag Karlskrona IK på distans. 1998 så flyttade jag och min familj tillbaka till Blekinge och Karlskrona, och jag började följa både KIK och Islanders.I samband med konkursen 2001 så gjorde jag ett uppehåll fram till 2005, samma år som KHK flyttade ut till dåvarande Vodafone arena för spel i division 3. Samma år träffades jag och Rickard Karlsson över en lunch på restaurang E22:an i Nättraby då jag ville in i klubben som volontär.

Vad gjorde du första åren?
- De första åren skrev jag matchreferat och gjorde intervjuer för både webben och vårt dåvarande matchblad Beetles Magazine som sedermera blev Hockey Magazine. KHK TV introducerades och jag gjorde både intervjuer, kommenterade matcher samt förhandlade fram avtal med ligorna och motståndarlagen. Jag satt även i styrelsen i ett år.
Numera ansvarar jag i samband med matchdag för vår pressläktare och ackreditering.
I år har jag även tillsammans med Sven-Olof ”Esso” Nilsson designat denna säsongens "Movember" matchtröja.

Du är fortfarande engagerad. Varför?
- Hockeyn för mig har blivit lite av en livsstil. Att KHK är närmast hjärtat och att SHL är en fantastisk liga är väl ganska uppenbart för mig. Jag vill vara med och kunna påverka klubbens utveckling med mitt KHK-hjärta och engagemang men även mitt stora intresse för hockeyn i sig. Att KHK har så många som engagerar sig är en otroligt stark kraft som är en del av de viktiga nycklarna till KHKs framgång. Varför jag fortfarande är engagerad i KHK är nog att det fortfarande ges så många olika möjligheter till att engagera mig för att kunna vara delaktig i den fantastiska resa som KHK fortfarande gör.

Du grät när KHK gick upp. Vad betydde avancemanget för dig?
- Haha…ja den där intervjun i Expressen TV har man blivit häcklad av både arbetskamrater och vänner. Jag har som sagt följt och varit engagerad i KHK sedan division 3. Känslorna har varit många genom åren i allt från att vinna mot Limhamn Limeburners, förlora playoff till division 1 mot Skåre, alla täta derbymatcher mot övriga Blekingelag och till steget till Hockeyallsvenskan och vara en hårsmån att åka ur. När KHK tog steget upp i SHL gjorde laget och klubben det ingen egentligen trodde var möjligt så kom alla dessa minnen tillbaka till mig. Allt det jobb som klubben, volontärer och jag själv lagt ner i den fantastiska resan klubben gjort påmindes i ett fantastiskt lyckorus där mina känslor inte gick att hålla tillbaka. Avancemanget betydde och betyder otroligt mycket för mig och mitt hockeyhjärta. Jobbar man hårt och målinriktat så kan den där drömmen slå in. Inget är omöjligt! SHL räknas som världens tredje bästa liga och i den så spelar Karlskrona HK – fantastiskt!

Hur tror du KHK lyckas denna säsongen?
- KHK har aldrig åkt ur en serie och lär inte göra det i år heller ! Jag sa det redan i våras att KHK kommer spela play-in i SM-slutspelet, det tror jag fortfarande stenhårt på. Väl där så kan vad som helst hända…

Karlskrona HK