KHK 15 år - Det här är KHK för mig - Kenneth Rolfsson

6 oktober 2016 21:17

En osannolik resa som blev möjlig.


Karlskrona HK firar i år 15 år. En fantastisk resa som klubben gjort ihop med fans, spelare, ledare, volontärer och partners. Utan Er hade det inte gått. Resan har varit en känslomässig bergochdalbana för de allra flesta inbitna. Vi vill uppmärksamma våra 15 år tillsammans genom att lyssna till några av alla de som gjort resan möjlig. 15 stycken ”profiler” som får symbolisera alla som stötta, slitit och jobbat för att vi kommit såhär långt som klubb. Vi har valt personer som i första hand verkat vid sidan av isen. Matchen mot Skellefteå AIK den 15 oktober blir också den symboliska ”födelsedagen” – då firar vi lite extra.

Stort grattis till Er alla – det är VI som är KHK!

”Inte sedan U137 har Karlskrona fått lika mycket uppmärksamhet”

Namn: Kenneth Rolfsson
Ålder: 58
Födelseplats: Nättraby
År med KHK: 15
Nuvarande roll/förhållande till KHK: 1/16 del i 50/50 Lotteriet

De flesta av oss har nog stött på honom i arenan eller i andra KHK-relaterade sammanhang. Kenneth Rolfsson är nämligen en av de där speciella personerna som har varit med riktigt länge i föreningen (15 år – och faktiskt även under KIK-tiden!) och som därmed har bidragit till att ta oss hit där vi är idag. Men Kenneths roller har inte alltid fört fram honom i rampljuset, mycket av arbetet med marknadsföring och försäljning sker långt ifrån bruset som brukar omgärda KHK.

Men nu är chanserna större att man stöter på Kenneth i arenan. Som en av de viktiga kuggarna i 50/50-lotteriet finns han oftast på plats när det bjuds på SHL-hockey i ABB Arena Karlskrona.

Vad är det då som gör att man så oförtrutet kämpar på i en förening år ut och år in?
Det handlar mycket om det sociala faktiskt, man träffar andra med samma intresse som man själv, förklarar Kenneth.

Att just KHK skulle vara något unikt är dock inte Kenneth helt med på – snarare menar han att det ibland känns som en bättre kopia av Växjö Lakers. Och visst, det finns många paralleller att dra mellan de två föreningarna förutom klubbfärgerna - snabba avancemang, tuffa ekonomiska tider följt av nya framgångar för att bara nämna några.

Precis som många andra framhåller Kenneth arenans tillkommande som den kanske viktigaste faktorn i KHK:s historiskt sett snabba utveckling.

Allt tog verkligen ett jättekliv framåt när den började byggas. Utan den hade vi inte stått där vi står idag, myser Kenneth. Idag har arenan allt man kan önska sig och då inte bara för hockey.

Och även om hockeyn är viktig för oss som gillar hockey kan man se KHK:s avancemang till SHL i ett betydligt större perspektiv.

Nu vet alla var Karlskrona ligger. Så här mycket uppmärksamhet har vi inte fått sedan ubåt U137:s dagar, avrundar Kenneth, som tror att vi snart är ett etablerat SHL-lag.

Och ska vi fortsätta att dra paralleller med Lakers så stämmer det säkert. Dessutom tog Växjö-laget ett SM-guld 2015? Inte vill väl vi vara sämre?

Karlskrona HK