MoDo

Tung förlust i derbyt - Modo avgjorde sent

10 mars 2021 20:00
Matchrapport

Trots Timrådominans och totalt 23-5 i skott för Timrå, ledde Modo matchen med 0-1 efter de första 20 minuterna. En jämnare och chansfattigare andra period, men som innebar kvittering för Timrå. Det var en tuff sistaperiod, som skulle få ett sent avgörande. Med 55 sekunder kvar avgjorde Modo med slutsiffran 2-3 (0-1, 1-0, 1-2).

Markant skottövertag för Timrå

Det var en pigg inledning. Matchen första målchans gick till Timrå, som kom i ett bra två-mot-ett-läge. Jonathan Dahlén stod för avslutet, men Anthony Peters i Modomålet räddade.

Efter en markant Timråpress med hårt tryck i offensiv zon, fick de även med sig matchens första utvisning. Powerplayspelet var inte sämre det. Det var kontinuerligt spel i Modos zon, med flertalet högkvalitativa målchanser.

Med halva perioden spelad var skottställningen hela 15-3 till Timrå. Trots det gjorde gästerna matchens första mål. Målet kom efter att Modo satt in en hård forecheck, där Valentin Sykov sedermera frispelades i slottet.

Modo var heta när lägena väl gavs. Nära inpå ledningsmålet var de en ribbträff ifrån att även göra 2-0. Den gången hade däremot Timrå turen på sin sida.

Även fast Modo höjde sig efter målet, var Timrå helt klart det spelmässigt bättre laget. Målen ska däremot göras, och där leder Modo med 0-1 efter första perioden. Skotten slutade till slut 23-5(!) till Timrå.

Kvitterad match

Timrå fick en drömstart när de efter bara 1:41 kvitterade. De kom förvånansvärt i ett fyra-mot-två-läge, där Lodin och Carlson visade kyla. Lodin passade en omarkerad Carlson, som osjälviskt frispelade Lodin till öppet mål. Tvärtemot den första perioden, kom målet efter Timrås första skott på mål.

Efter målet tog Timrå över spelet igen. Backgeneralen Per Svensson var efter en soloräd, även nära att ge Timrå ledningen i matchen.

I den andra perioden var skotten något färre, målchanserna något svalare. Halvvägs in var skotten 5-4, med en matchbild som var betydligt jämnare.

Tid 12:30 fick Modo sitt första numerära överläge i matchen. Det blev att jobba för Jacob Johansson i kassen. I samband med powerplayet växte även derbykaraktären fram lite mer. För första gången i matchen bubblade känslorna rejält.

Efter en jämn period gick lagen till pausvila med ett likaläge, 1-1. Även skotten slutade jämna 12-12.

Sent avgörande

Timrå började den andra perioden i boxplay, men höll emot utan några som helst svårigheter.

Tid 4:06 tog Timrå ledningen för första gången i matchen. Pucken dök upp i slottet, som Albin Lundin tog emot, vände runt och snyggt sköt upp i högra krysset.

Ett par minuter senare fick Modo ett gyllene läge att kvittera. Patrik Karlkvist kom fri och höll på att lura Jacob Johansson efter ett tamt avslut.

Kvitteringen kom istället vid ett nytt skede. Backen Brendan Mikkelson följde med upp i anfallet, som från nära håll hittade en lucka på Johansson, tid 8:11.

Matchen öppnade upp sig efter målet. Spelet gick fram och tillbaka, där vardera lag hade varsitt stolpskott inom loppet av en minut.

Ju längre in på perioden, desto tuffare och riskminimerande spelade lagen. Timrå skulle däremot få chansen i powerplay med drygt fem minuter kvar. Trots att Timrå spenderade mestadels av tiden offensiv zon, spelade de mycket på utsidan av Modo.

När Timrå inte utnyttjade powerplayet, skulle Modo istället sticka fram. Med endast 55 sekunder kvar av matchen stack Daniel Sylwander fram och petade in pucken.

Timrå gjorde allt i sin makt för att komma tillbaka. Utplockad målvakt och tryck mot Modomålet. Tiden skulle visa sig vara för kort och Modo gick segrande ur derbyt. Matchen slutade 2-3.