BIK

Övertygande Timråseger mot Karlskoga

7 oktober 2020 21:32
Matchrapport

Det var två revanschsugna lag som skulle göra upp i NHC Arena, då både Timrå och Karlskoga kommer in i matchen med en nolla i poängkolumnen. Men det var Timrå som skulle dra det längsta strået och när tredje perioden var över kunde man snabbt konstatera att det var tre bergsäkra poäng som hämtades hem.

Full gas från start

Matchen hinner bara bli en dryg minut gammal innan det är dags. Mål nummer ett hundra av nummer 54, kapten Dahlén, som prickskjuter in 1-0 från slottet och Timrå inleder matchen på bästa möjliga sätt.

Efter den pigga inledningen så blir spelet mer avvaktande och båda lagen får kämpa för att lyckas skapa några riktigt farliga målchanser och puckinnehavet fördelas jämt mellan dem. Både Karlskoga och Timrå tar en del avslut och försöker sätta press på respektive målvakt, men både Johansson och Steen håller tätt. För tillfället.

Efter drygt åtta minuter så får Stefan Steen i Karlskogamålet kapitulera igen. Viktor Lodin placerar pucken på Steens vänstra sida, efter fantastiskt fint förarbete av Jesper Boqvist som trycker till en Karlskogaspelare, stjäl pucken, spelar vidare till Albin Carlsson som får fram pucken till Lodin som tackar för läget på bästa sätt, och Timrå har dubblerat sin ledning.

När 12:30 har passerat så kommer matchens första utvisning. Det är Timrås Jakob Ragnarsson som får sätta sig i utvisningsbåset i två minuter för en interference.

Timrå visar prov på ett fenomenalt boxplay och två minuter är snart förbi utan att Karlskoga har kommit till ett enda farligt avslut.

Lagen hinner spela fem mot fem i trettio sekunder innan Timrå utökar sin ledning ytterligare. Det är Jens Lööke som petar in pucken efter att Albin Lundin slår en distinkt passning rakt igenom slottet. Med fem minuter kvar av första perioden står det 3-0 till Timrå.

Och med det så är det som att dra ur proppen.

Efter 16:38 är det Morten Madsens tur att noteras i målprotokollet efter att ha blivit servererad av Sebastian Hartmann, och innan matchens första tjugo är spelade så ska Jacob Blomqvist hinna göra 5-0, elegant assisterad av Jesper Boqvist.

Jämnare mittenakt

Timrå får fortsätta matchen med en ny motståndare i bortamålet, då Karlskoga väljer att plocka ut Stefan Steen till förmån för Tim Juel, och inleder perioden i ett högt tempo. Men att en och annan hårtork har delats ut i gästernas omklädningsrum är inte otänkbart, och det visar sig på isen. Karlskoga tar snabbt över den andra perioden och börjar sätta press på Timrå.

Efter en bjudning så får Karlskogas Sebastian Fakt ett riktigt farligt läge men Jacob Johansson står på huvudet och lyckas hålla tätt.

Matchens andra utvisning drabbar även den Timrå, då Viktor Lodin får ta plats i utvisningsbåset i två minuter efter en hooking. Karlskoga greppar tag i det halmstrå som utvisningen lämnar efter sig och det är tidigare nämnde Sebastian Fakt som revanscherar sig. Det är en oturlig sargstuds, som föranleds av ett skott av Tor Immo, som letar sig fram till Fakt som kan slå in pucken bakom Jacob Johansson. 1-5 på tavlan.

Karlskoga hinner inte kapa avståndet mer innan nästa Timråmål kommer. Det kommer i powerplay och det är Albin Lundin som styr in ett skott av Marcus Hardegård. 6-1, och en inte helt oangenäm position inför den avslutande perioden.

Transportsträcka till tre poäng

Timrå kommer ut på isen och verkar inte vilja slå av på takten och visa några som helst tecken på att vara mätta, utan fortsätter pressa Karlskoga och jaga mål.

Efterhand ska tempot dock dras ned och Timrås 6-1-ledning sätter sina spår i matchen.

Men knappa nio minuter in i slutperioden så blixtrar det till, och Jonathan Dahlén inleder jakten på mål nummer 200 när han sätter dit 7-1, assisterad av Jens Lööke och Albin Lundin.

Strax efter 7-1-målet så rinner känslorna över och Jakob Ragnarsson och Linus Karlsson råkar i luven på varandra, och båda får sätta sig på kvisten, fortsatt fem-mot-fem.

Timrå ska få chansen i powerplay två gånger om innan matchen är slut. Dock resultatlöst och matchen slutar med en övertygande 7-1-seger och tre poäng in på kontot.