Hemma
Karlskoga
BIK
Borta
MoDo
MoDo

Björn Hellkvist inför fredagens bortamatch i Karlskoga

5 mars 2020 22:55
Herr

Det är dags för avgörandet i HockeyAllsvenskan 2019/2020 när den sista omgången står för dörren på fredag kväll. MODO Hockey befinner sig i Värmland för att där möta BIK Karlskoga med nedsläpp 19:00. Tar MODO Hockey poäng i matchen är laget klara för den HockeyAllsvenska finalen mot Björklöven.


Det har blivit dags för den sista omgången av HockeyAllsvenskans grundserie och MODO Hockey spelar omgång 52 på bortaplan mot BIK Karlskoga. MODO kommer senast från seger på hemmaplan där onsdagens möte mot Tingsryd slutade 6-1 efter mål från Jonathan Johnson, Victor Berglund, Adam Tambellini, Mattias Norlinder och Linus Pettersson (2). Erik Hanses vaktade kassen och räddade 18 skott.

– En bra insats från vår sida och en stabil seger. Vi gjorde många mål och då det varit skralt, men inte dåligt, med mål i spel fem mot fem var det ett bra kvitto med samtliga mål i den spelformen. Vi spred även ut målskyttet på många spelare, sammanfattar MODO Hockeys huvudtränare Björn Hellkvist segern över Tingsryd.

"Vi ska inte lita på någon annan"

Nu väntar avgörandet av HockeyAllsvenskan och förutsättningarna är som följer. Björklöven är klara seriesegrare och har därmed hemmaplansfördel i den HockeyAllsvenska finalen. MODO Hockey ligger på andra plats med 108 inspelade poäng och jagas av Timrå som har 105 poäng. MODO Hockey har inför den sista omgången +12 i målskillnad i jämförelse med Timrå IK, vilket inte är helt oviktigt då det avgör tabellplacering vid lika antal inspelade poäng.

Tar MODO Hockey minst en poäng i matchen mot BIK Karlskoga är laget klara för final mot Björklöven som avgörs i bäst av fem matcher. Tar Timrå tre poäng i sista omgången och MODO Hockey går utan poäng i mötet mot BIK Karlskoga måste Timrå även summera en bättre målskillnad för att passera i tabellen. Laget på tredje plats i tabellen kommer att spela i slutspelsserien och där ha hemmaplansfördel samt tre extra poäng att starta serien med inför den första omgången.

– Det är klart att vi just nu har ett läge som vi utan eftertanke tackat ja till alla gånger om det presenterats för oss inför säsongen. Vi hade som uttalat mål att vara ett topplag och vi har nu allting i egna händer och ett bra utgångsläge inför den sista omgången av HockeyAllsvenskan, sammanfattar Björn Hellkvist och fortsätter:

– Vi ska inte lita på någon annan inför den sista omgången utan för oss gäller det att klara av läget på egen hand. Vi ska ta en vinst och tre poäng mot BIK Karlskoga och i brist på det minst poäng och därmed säkra en plats i finalen.

"Gäller för oss att vara diciplinerade och smarta"

MODO Hockey har spelat mot BIK Karlskoga tre gånger tidigare den här säsongen där matcherna på hemmaplan slutat med segrar medan det senast mötet i Karlskoga var en märklig match som slutade hela 7-0 till hemmalaget efter en i det närmaste maximal utdelning i powerplay.

– Det var en väldigt konstig match senast vi möttes i Karlskoga, men det kommer inte att bli den matchbilden den här gången. Det gäller för oss att vara disciplinerade då Karlskoga får väldigt många powerplay på hemmaplan, överlägset flest i serien, och då gäller det för oss att vara smarta så att det inte finns någonting att bli utvisad för, berättar Hellkvist innan han avslutar:

– Vi vill undvika att de får spelvändningar på oss då de är duktiga på den delen av spelet samt att sätta tryck mot kassen. Vårt mål är därför att vi ska skaffa oss offensiv zontid istället för att Karlskoga ska ha det.

Läget i MODO Hockey

Patrik Bartosak rehabiliterar sig efter sin hjärnskakning och missar matchen. Inte heller Mathias From följde med på bortaresan. Sedan tidigare saknas Tommy Enström och Joakim Hagelin.

Biljettsläpp inför matcherna efter grundserien

MODO Hockey kommer att spela matcher efter grundserien i HockeyAllsvenskan och direkt efter slutsignalen i fredagens match kommer biljettsläpp, priser och tider för biljettsläpp att kommuniceras här på modohockey.se tillsammans med spelschema och förutsättningarna inför slutspelet.

Bordsbokning för Restaurang Victory och Guldbaren släpps på måndag morgon klockan 08:00 där det i vanlig ordning är enklast att boka bord här via modohockey.se