Hemma
MoDo
MoDo
Borta
Tingsryd
TAIF

Björn Hellkvist inför onsdagens hemmamatch

3 mars 2020 17:04
Herr

MODO Hockey tar emot Tingsryds AIF i den sista hemmamatchen för HockeyAllsvenskan 2019/2020. Matchen är av största vikt för båda lagens slutplaceringar i tabellen där MODO Hockey försvarar sin andraplats medan Tingsryd kämpar för att nå den åttonde och sista platsen till slutspelsserien. Nedsläpp sker 19:00 onsdagen den 4 mars och biljetter förköper du på modo.ebiljett.nu.


MODO Hockey kommer senast från seger och tre poäng i fredagens bortamatch på Hovet mot AIK. Matchen slutade 1-4 där målskyttar för MODO Hockey var Patrik Karlkvist, Victor Berglund och Iikka Kangasniemi (2). Målen var Kangasniemis första i MODO Hockey.

– Det var en halvrörig match där vi kom ut med bra pondus och var så strukturerade vi behövde vara för att vinna matchen. Jag tror att det kommer att krävas mer än så i slutänden men vi är nöjda med segern och framför allt att Iikka fick göra två mål, kommenterar MODO Hockeys huvudtränare Björn Hellkvist till MODO Channel och fortsätter:

– Vi har tränat måndag och tisdag och försöker även att få lite vila där vi kan då vi vet att det väldigt snart väntar ett späckat schema med matcher. Det viktigaste är matcherna och morgondagens match är det som är högsta prioritet i vår planering, men sen är det klart att det även ingår i jobbet att ha en mer långsiktig plan för träning och återhämtning.

"En skön och bra känsla att ta med oss"

Nu väntar säsongens fjärde och sista möte mot Tingsryds AIF i HockeyAllsvenskans grundserie. De tidigare tre matcherna mellan lagen den här säsongen har samtliga slutat med MODO-seger där första mötet slutade 0-4, det andra 5-2 innan senaste matchen i omgång 38 slutade 0-3 i Tingsryd.

Förutsättningarna inför matchen är rafflande sett till tabellen där MODO Hockey innehar andra plats när det återstår två matcher att spela. Förstaplacerade Björklöven är klara för den HockeyAllsvenska finalen medan Timrå IK jagar på lika många poäng som MODO Hockey. Dessutom möts Timrå och Björklöven i omgång 51. För Tingsryd är det full jakt på slutspelsplats där laget har två poäng upp till Mora IK som innehar åttondeplatsen.

– Vi måste hålla oss till det vi tror på vilket är hög fart genom mittzonen och bra fart i våra spelvändningarna samt att vi ska ta puckar in mot deras kasse. Vi ska även spela enkelt när det krävs och alltid ha en stor ödmjukhet, kommenterar Hellkvist och avslutar:

– Jag tycker egentligen att alla lag vi mött i den här sista rundan har varit desperata och det är egentligen först nu att vi själva upplever att vi blivit desperata och det är en skön och bra känsla att ta med oss.

Till MODO Channel för fler klipp

Läget i MODO Hockey

Mattias Norlinder går för fullt på träning och är redo för en comeback. Tommy Enström och Joakim Hagelin kommer inte till spel på grund av skador. Utanför laget är även målvakten Patrik Bartosak som har inlett sin rehabilitering efter hjärnskakning och som ett steg i den så kallade hjärntrappan deltog han kort på tisdagens träning på is. Laget tas ut på matchdagen.

Sista matchen i grundserien - Stötta på plats

Förköp din biljett för bästa pris till matchen som har nedsläpp 19:00 och missa inte att vi har både familjebiljetter samt pensionärsbiljetter på utvalda sektioner. När det gäller våra biljetter är det alltid billigare att köpa förköp till MODO Hockeys matcher i Hockeyallsvenskan och SDHL på modo.ebiljett.nu, hos våra ombud eller via telefon hos vår biljettleverantör AXS: 0771- 45 46 00.

Över 3000 biljetter är sålda - Varmt välkommen till Örnsköldsviks största mötesplats!