Kristianstad
KIK

Förlust mot Almtuna

4 mars 2020 21:15

Kristianstad förlorar den viktiga matchen kring strecket med 4-0 och är därmed klara för spel i kvalserien till HockeyAllsvenskan.

En skaplig första period räckte inte för att hämta några poäng mot Almtuna som gick ifrån till 2-0 i den andra perioden. Det var sedan inget snack i den tredje, utan Almtuna säkrar kontraktet i HockeyAllsvenskan. Kristianstad får blicka framåt mot en rafflande kvalserie.

Det var Kristianstad som började matchen bäst och satte upp ett gediget tryck mot Almtuna. Ett tidigt powerplay kunde man dock inte förvalta, men fortsatte jobba hårt för ett ledningsmål. Efter tio minuter har Almtuna en sylvass chans när pucken studsar längs mållinjen men utanför. Kristianstad får ett nytt powerplay, men är tyvärr tämligen uddlösa där. Almtuna får en dubbelchans i slutet av perioden, men Christian Engstrand håller tätt. 0-0 i paus, skotten 9-7.

Almtuna börjar den andra perioden betydligt bättre. Lassen har ett farligt avslut som Engstrand lyckas hålla. Efter 4.30 kan hemmalaget ta ledningen efter backskott från Gustav Nielsen, där Engstrand verkade skymd. Almtuna får chans att spela powerplay, KIK krigar bra i boxen men ger sedan bort pucken och Alexander Anderberg kan trycka dit 2-0 bakom Engstrand. Det tog Kristianstad elva minuter innan man fick till sitt första avslut mot Jonas Arntzen i den andra akten. Johan Lundgren serverades ett kalasläge till reducering efter tretton minuter, men Arntzen räddade. Almtuna har en puck i ribban strax därpå, men inga ytterligare mål faller utan 2-0 i paus, skotten 14-7.

Kristianstad, nu med kniven mot strupen, fick ett tidigt powerplay i den tredje perioden. Nu var det nästan tvunget att hända något. Tyvärr kan man inte etablera något vidare läge att jobba sig in i matchen, utan strax därefter kommer istället 3-0 från Tobias Åhström som kan trycka dit en målvaktsretur. Hemmalaget ligger sedan på för ett fjärde mål i powerplay, men Engstrand kan via en trippelräddning hålla rent den gången. Med dryga sju minuter kvar lyfter Kristianstad ut Christian Engstrand för spel 6 mot 5, men efter ett av många skott i block denna kväll kan Almtuna gå på kontring där Tobias Liljendahl fälls och domaren dömer mål. 4-0 efter 13.19.

Alla tre poängen i Uppsala innebär att Almtuna säkrar tolfte platsen, och Kristianstad är klara för spel i kvalserien.

På fredag spelas den avslutande grundseriematchen hemma mot Timrå kl 19.00. För Kristianstads del gäller det att avsluta snyggt och ladda om batterierna för det som komma skall.

Matchfakta: Almtuna - Kristianstad 4-0 (0-0, 2-0, 2-0)
Skotten: 32-21
Utv: Almtuna 3x2. Kristianstad 4x2.