MoDo

Vinst mot Modo!

26 februari 2020 21:17

Vita Hästen tog alla tre poängen efter att ha besegrat Modo med 6-4!

Matchen var bara 22 sekunder gammal när en Hästenback föll bakom eget mål och Modos Jonathan Johnsson fick tag i pucken och spelade fram Adam Tambellini som inte gjorde något misstag och 0-1 bakom Niklas Lundström i mål.

Båda lagen skapade chanser men Modos var lite vassare och när Modos Kim Rosdahl åkte ut för interference vid 7:06 hade Modo haft 60% puckinnehav. Hemmalaget hade svårt att ta sig in i anfallszon tills David Åslin tog sig in på egen hand och avlossade ett bra skott i bröstet på gästernas målvakt Patrik Bartosak.

När signalen för powerbreak gick hade hemmalaget ändå återhämtat sig lite, delvis tack vare utvisningen, och ledde skotten med 6-4.

Oliver Nordberg snappade åt sig en puck vid en situation med en avslagen klubba och åkte till sig ett friläge, försökte sätta pucken högt men målvakten klarade.

Hemmalaget skapade mer och mer och hade flera farliga skott på mål och med 13:44 på klockan kunde David Åslin dra målvakten och i samma läge frispela Erik Borg som bara hade att peta in kvitteringen i öppet mål!

I anfallet efter åkte David Åslin in i gästernas målvakt så olyckligt att Modo blev tvungna att byta målvakt. Åslin åkte ut för checking to the head på 2+10 minuter. Modo tryckte på i powerplay men Vita Hästen stod emot och så fort man blev fulltaliga gick man till anfall och Erik Borg sköt ett farligt skott.

Skotten slutade 12-13 och puckinnehavet 44%-56%. Modo hade mycket puck inledningsvis, men Vita Hästen tog sig in i matchen på ett bra sätt.

Vita Hästen öppnade bra i andra perioden och med exakt en minut på klockan kunde Joakim Hälleström trycka in 2-1 efter hårt förabete av Erik Borg och Christopher Fish!

István Bartalis åkte ut efter 3:09 för hooking. Modo låg på med tufft tryck. Med halvminuten kvar av utvisningen kom en klubba flygande framför hemmalagets mål och Jacob Spångberg åkte ut för high sticking. Modo fick alltså 5-3-spel i 22 sekunder och precis när Bartalis kommit in skickade Anton Öhman in pucken mot mål och Fredrik Olofsson kunde styra in kvitteringen.

Modo fortsatte att trycka på och skapa flera riktigt farliga lägen. Med 7:49 på klockan höll Rikard Olsén i en motståndare lite för länge och åkte ut för holding. Modo behövde bara 6 sekunder i powerplay för att ta ledningen med 2-3 efter ett skott från blålinjen och i samband med målet tog Vita Hästen timeout.

Spelet blev bättre från hemmalaget och både Kevin Elgestål och Joakim Hälleström hade farliga chanser men utan utdelning.

Modo hade det mesta av spelet efter powerbreaket och hemmalaget fick ägna sig åt försvar och kontringar.

Med 5 minuter kvar av perioden kom Oliver Nordberg i just en sån kontring som fick Modos Mathias From att stoppa honom med en slashing, något han genast belönades för med två minuter på botbänken. Vita Hästen öste på med avslut efter avslut men Modo stod emot.

Med 57 sekunder kvar kom hemmalaget in i anfallszon. István Bartalis sköt, målvakten lämnade retur rakt ut och Christopher Fish kunde raka in returen i öppet mål. 3-3!

I anfallet efter åkte Oscar Hedman ut för roughing och Vita Hästen fick spela powerplay. Det tog 31 sekunder, så kunde Christopher Fish raka in 4-3 med 0,5 sekunder kvar på klockan!

Tredje perioden var 1:31 gången när Oscar Hedman åkte ut igen för gästerna, denna gång för high sticking.

David Åslin åkte på en tackling vid blå och Modo fick ett friläge men Niklas Lundström klarade. Situationen ledde till lite gurgel mellan Kevin Elgestål och Modo-spelaren, men ingen påföljd åt något håll. Utvisningen slutade mållös.

Med 5:57 på klockan kom David Åslin och Christopher Fish in i anfallszon i ett 2-1-läge. Backen tog bort Fish, Åslin drog målvakten, sköt på målvaktens benskydd och petade in sin egen retur. 5-3!

Modo försökte komma igen, men Vita Hästen stod upp bra och gick inte in för att stänga matchen utan fortsatte att spela anfallshockey.

Samtidigt som signalen för powerbreak ljöd åkte Simon Fernholm ut för crosschecking. Det tog bara 9 sekunder för Modo att utnyttja sitt numerära överläge och styra in 5-4.

Christopher Fish stötte till sig pucken och fick ett 2-1-läger med David Åslin. Återigen täckte backen den bortre spelaren och Christopher Fish satte då sitt tredje mål för dagen i närmsta krysset. 6-4 efter 12:48!

Vita Hästen gick allt mer in för att stänga ner matchen och Modo lyckades inte skapa något direkt farligt. Modo plockade målvakten med tre minuter kvar men hemmalaget spelade lugnt och säkert och Modo var aldrig nära att peta in någon reducering utan Vita Hästen kunde ta hem tre poäng till stående ovationer och "Hästarna från Peking" från publiken.

Skotten slutade 5-11, sammanlagt 32-36.

Nästa match är på fredag borta mot Kristianstad kl 19!