MoDo

Förlust borta mot Almtuna

26 november 2019 21:13
Herr

MODO Hockey förlorade tisdagskvällens match borta mot Almtuna IS med 2-0 efter att man inte alls kommit upp i den nivå man kan. Kvällens bäste Modoit var Erik Hanses som matchen igenom stod för ett stabilt spel i kassen.

Bortaturnéns andra och sista match gick av stapeln under tisdagskvällen i Gränbyhallen när MODO Hockey gästade Almtuna för match i HockeyAllsvenskan. Den första matchen spelades i söndags borta mot Karlskrona, en match som MODO Hockey vann med 5-2.

I kvällens match mot Almtuna blev det en början på matchen som vi känner igen från tidigare, det vill säga där motståndarna tar ledningen bara minuter in. MODO tappade pucken och med 55 sekunder var det 1-0 på tavlan.

MODO spelade upp sig och skapade en hel del chanser, bland annat hade Adam Tambellini flera bra skott på mål som hade kunnat resultera. Men även Almtuna skapade en del chanser och Hanses räddade bland annat ett friläge.

Men när Almtuna åter igen tog tillvara på ett misstag från MODO så kunde inte Hanses stå emot utan hemmalaget gjorde 2-0, ett resultat som sedan stod sig perioden ut.

Fördel Almtuna i mittperioden

MODO Hockey kom ut rejält i första minuten av andra perioden och skapade ett par chanser men gjorde inget mål. Sedan tog Almtuna över matchen igen och skapade ett antal bra chanser framför Erik Hanses, Hanses som höll MODO kvar i matchen under andra perioden.

Det var frustrerat från gästernas sida och MODO drog på sig ett par onödiga utvisningar men spelet i numerärt underläge fungerade för MODO och 2-0 stod sig perioden ut.

Almtuna höll undan till seger

MODO Hockey fick en jättechans att reducera tidigt i tredje perioden då man fick spela fem mot tre i två minuter, men spelet i powerplay var inte lyckat och det enda som MODO skapade var någon halvchans.

MODO Hockeys forcering i jakten på en reducering kom av sig och Almtuna hade inga större problem att hålla undan till seger. MODO Hockeys bäste spelare för kvällen var Erik Hanses som stod för en bra insats i målet.