Hemma
MoDo
MoDo
Borta
AIK
AIK

Björn Hellkvist inför fredagens hemmamatch

21 november 2019 15:35
Herr

MODO Hockey reser hem från Norrköping för att på fredag kväll möta AIK hemma i Fjällräven Center. Efter förlusten senast mot Vita Hästen är målsättningen tydlig inför fredag. "Vi ska öppna matchen mot AIK i ett rasande tempo och visa att vi är ett annat lag än hur vi uppträdde mot Vita Hästen", kommenterar Björn Hellkvist.


Efter en lång svit av segrar och tre poäng blev det förlust för MODO Hockey i onsdagkvällens bortamatch mot Vita Hästen. Efter halva matchen var spelad visade resultattavlan 4-0 i Himmelstalundshallen i Norrköping innan MODO Hockey började reducering- och kvitteringsjakten. Mathias From, Jonathan Johnson och Henrik Björklund svarade för tre raka mål för MODO Hockey, villket inte räckte ända fram när matchen slutade 4-3.

– Man skulle kunna ägna sig åt att dela ut beröm för att vi gjorde match av det hela, men jag har svårt att se det positiva i det när vi är så fruktansvärt dåliga i början av matchen. Vi ligger nästan på minusskalan sett till prestation där vi kollektivt glider runt och tror att allting ska sköta sig själv, vilket det inte gör, sammanfattar en märkbart irriterad Björn Hellkvist och fortsätter:

– Jag vill inte ta någonting ifrån Vita Hästen som spelar bra, är taggade och verkligen vill vinna över oss i matchen samt betala priset för att göra det. Men vi är inte intresserade av att vinna våra dueller i början av matchen, vi klantar oss och spelar "duttigt" där 4-0 var fullt rättvist och nästan i underkant. En sak är säker; Jag vill aldrig mer att det uppträdandet ska upprepas.

"Många vill ha revansch i matchen mot AIK"

Nu väntar hemmamatch för MODO Hockey som övertygat i Fjällräven Center med 28 av 30 möjliga poäng i starten av HockeyAllsvenskan 2019/2020. För motståndet står AIK som i onsdagens match tog en för laget viktig seger i mötet mot Mora IK. Matchen på Hovet slutade 3-1 och AIK bröt i och med det en lång förlustsvit. Första mötet mellan MODO och AIK för säsongen slutade med MODO-seger på Hovet där matchen slutade 0-5.

– Jag hoppas verkligen att många vill ha revansch i kommande match mot AIK för vi har saker att bevisa. Jag ser fram emot imorgon för att öppna matchen i ett rasande tempo där vi ska visa att vi är ett annat lag än mot Vita Hästen, kommenterar Hellkvist och avslutar:

– Vi måste fortsätta på den inslagna vägen på hemmaplan där vi spelat bra under en längre period. Vi vill bjuda på rolig ishockey och siktar givetvis på en bättre insats än senast.

Läget i MODO Hockey

Kim Rosdahl är skadad och kommer inte till spel, i övrigt tas laget ut efter matchvärmningen på fredag förmiddag.

Hockeyfredag med festligheter i Fjällräven Center

Hockeyfredag väntar i Fjällräven Center där vi som vanligt bjuder in till After Work och Efterfest på Örnsköldsviks största mötesplats. Arenan öppnar 16:00 där restaurangen är helt fullbokad men drop-in finns i Aspen och i Guldbaren. Efter matchen sker Efterfest med livemusik tillsammans med Fans Corner. Det är dessutom premiär för retro-tröjan där MODO kommer att spela match i en identisk kopia av tröjan som användes säsongen 1978/1979.

Förköp dina biljetter hos våra ombud eller på modo.ebiljett.nu