Hemma
MoDo
MoDo
Borta
Timrå
TIK

Björn Hellkvist inför derbyt mot Timrå på hemmaplan

28 december 2019 16:15
Björn Hellkvist förklarar i båset
Herr

MODO Hockey laddar för första derbyt mot Timrå IK på hemmaplan säsongen 2019/2020 när det är lapp på luckan och 7049 biljetter sålda till matchen på söndag. "Vi har byggt en så pass stark trupp den här säsongen och jag kommer inte att matcha kedjor mot Timrå utan spela den kedja jag känner för att mönstra", kommenterar MODO Hockeys huvudtränare Björn Hellkvist till MODO Channel inför matchen.


MODO Hockey är inne i en bra period resultatmässigt och har fem raka segrar med sig i bagaget. Senast besegrades Västerås på bortaplan med 1-4 där målskyttar var Jonathan Johnson (2), Patrik Karlkvist och Kalle Jellvert.

– Jättebra insats i den matchen där vi både följde planen samt svarade för bra individuella prestationer. Det var en av våra bättre insatser så här långt under säsongen, sammanfattar Björn Hellkvist till MODO Channel inför matchen och fortsätter:

– Vårt powerplay var fortsatt bra och det var även spelet i boxplay där målet som blev ska vi kunna släppa då Linus brukar ta den typen av skott. Spelet i fem mot fem var även riktigt bra och det var en solid insats över 60 minuter där juniorerna vi tar in skötte sig med beröm godkänt.

"En krydda att vi möter samma lag tätt"

MODO Hockey spelade de sista matchen innan juluppehållet mot Timrå IK och tog med sig samtliga tre poäng hem från bortaplan då när 2-4 stod som slutresultat efter en stark defesiv i, inte minst, den tredje perioden. Efter det mötet har Timrå besegrat AIK med klara 6-1 och har på 32 spelade matcher samlat ihop 63 poäng för en fjärde plats i HockeyAllsvenskan 2019/2020. MODO Hockey har inför söndagens möte 69 poäng för en andra plats i tabellen.

– I jämföresle med den senaste matchen mot Timrå så vill jag att vi har mer puck än vad vi hade i Timrå. När de hade mer puck så ledde det till att de fick fler powerpla. Har vi mer puck i matchen så bör vi kunna lägga det på runt tre utvisningar istället för sju som är för mycket mot Timrå. Matchen lever alltid sitt eget liv så jag tror inte att fullsatt i sig spelar roll, vi vill diktera det utifrån de villkor som vi vill ha i matchen, kommenterar Hellkvist och avslutar:

– Det är en krydda att vi möts tätt och det är en bra förberedelse där vi inneriligt hoppas att så det kommer att se ut i slutet av säsongen där vi vill möta lag i fem till sju möten i rad.

Läget i MODO Hockey

Mattias Norlinder spelar JVM i Tjeckien, Adam Tambellini representerar Kanada i Spengler Cup och Joakim Hagelin är fortfarande dag för dag med sin skada. Tommy Enström är tillbaka efter sjukdom.

Till MODO Channel

Kom i rött!

Det kommer att bli en härlig stämning på matchen då vi även väntar många bortasupportrar. Vi uppmanar därför alla MODOiter att komma klädda i rött - Fram med matchtröja och halsduk så färgar vi tillsammans hela Fjällräven Center!

Shoppa MODO Hockey-souvenirer på modohockeyshop.se

Fjällräven Center öppnar 12:00

Vi hälsar välkommen till festen från 12:00 när vi slår upp portarna till arenan. Drop-in för mat finns i såväl Restaurangen som i Guldbaren. Samtliga barer och kiosker är öppna i Fjällräven Center där du kan ta någonting att dricka och äta för att ladda upp inför matchen.

Under matchens gång och i pauserna är samtliga barer och kiosker öppna. Var uppmärksam på de mindre kioskerna runt om i arenan som oftast har kortare kö än den stora kiosken mot entréhallen.

Fans Corner vid Wall of Fame

På plan två vid Wall of Fame kommer Fans Corner att äga rum efter matchen då Tobias Enström och Magnus Häggström finns på plats för att skriva autografer och prata om matchen.