MoDo

MODO fullbordade vändningen för sjunde raka

27 oktober 2019 20:05
Herr

Det blev en målrik match när MODO Hockey till slut vann borta mot Västervik med 5-4 efter att man vänt underläge 4-2 till seger. Det avgörande målet kom från Patrik Karlkvist klubba i spel fem mot tre i den tredje perioden.

Efter segern hemma mot Karlskoga i fredags hade MODO Hockey begett sig till Västervik för söndagseftermiddagens möte med Västerviks IK. I det första mötet lagen emellan, i Fjällräven Center, så vann Västervik efter förlängning.

Västervik var också laget som kom ut bäst i matchen och drygt fem minuter in gjorde hemmalaget 1-0 genom Erik Ullman. MODO Hockeys kvittering kom i spel fyra mot fyra när Kim Rosdahl avslutade en snygg upprullning i offensiv zon. Men glädjen blev kortvarig för bara dryga halvminuten senare återtog Västervik ledningen genom Erik Nyström, en ledning som stod sig perioden ut.

Stark upphämtning av MODO i andra

I början av andra perioden fick MODO Hockey chansen i powerplay men det var Västervik som gjorde målet efter att MODO tappat pucken i uppspelsfasen. Bättre gick det dock i periodens andra powerplay då Kim Rosdahl gjorde sitt andra mål för matchen, fint framspelad av Victor Berglund och Mattias Norlinder.

Västerviks svar kom på samma sätt som efter MODO Hockeys första mål. Bara halvminuten efter reduceringen så utökade Västervik till 4-2 genom Victor Öhman och MODO Hockey bytte målvakt, där Oliver Dackell fick komma in.

Målen fortsatte ramla in och matchens sjunde mål var gästernas där Mathias From, dansken, satte reduceringen till 4-3, assisterad av Mattias Norlinder. Kvitteringen skulle också komma, det efter att Kalle Jellvert och Henrik Björklund väggspelat sig fram till ett bra läge och Björklunds skott betydde 4-4, som stod sig perioden ut.

MODO fullbordade vändningen

Den tredje perioden började trevande men MODO fick drygt sex minuter in i perioden chansen i spel fem mot tre och med en sekund kvar med två man mer så tog MODO ledningen genom Patrik Karlkvist.

MODO fick också spela två boxplay, det sista i slutminuterna, men man stod emot och Oliver Dackell fick hålla nollan i sitt inhopp, något som gav sjunde raka segern för MODO.

Björklöven hemma 9:e november

Nu väntar ytterligare en bortamatch innan MODO återvänder till Fjällräven Center för match den 3/11 mot Södertälje. Och den 9:e november är det hett derby hemma mot Björklöven och biljetterna går åt med fart. Säkra upp dina biljetter till MODO Hockeys hemmamatcher på modo.ebiljett.nu.