Hemma
Oskarshamn
IKO
Borta
Tingsryd
TAIF

Tingsryd sist ut i grundserien

7 mars 2019 18:02
HERR

Sista Smålandsderbyt i sista omgången där IKO har bra statistik på Tingsryd den här säsongen. Det har blivit två bortasegrar med 3-0 och 3-1 samt en storseger senast hemma med 7-1. Matchens profil är #13 Matias Sointu (bilden) som svarade för en assist i 3-0-segern mot Almtuna igår.


Till slut blev det alltså klart även i teorin att IKO spelar final i HockeyAllsvenskan med början på måndag borta mot AIK. Det blev t o m dubbel klart igår i och med att Västerås tappade poäng samtidigt som IKO vann över Almtuna.

Arsi Piispanen har gjort tre av de tretton målen på Tingsryd den här säsongen, Alex Hutchings och Joakim Hillding två var. Arsi är tillbaka efter skada och gjorde ett snyggt solomål mot Almtuna senast. Tillsammans med "trollerimålet" mot Leksand tidigare borde Arsi vara en stark kandidat om Årets mål.

Tingsryd kämpar mot Almtuna, som IKO mötte i förra omgången, om att undvika negativt kval. De båda lagen möter bästa möjliga motstånd när allt ska avgöras, Tingsryd alltså mot IKO och Almtuna möter AIK på Hovet och det kan till slut bli en ren målskillnadsaffär om vilket lag som ska slippa kvala. Tingsryd, som nu fick hjälp av IKO, har två mål tillgodo på Almtuna.

Filip Sveningsson som gjorde två mål mot Almtuna gick upp i delad ledning i interna skytteligan, 15 mål vardera för honom, Alex Hutchings och Jonas Engström. Kim Tallberg, med ett kort förflutet i IKO, toppar TAIF:s skytteliga med 14 mål.

Matchens profil är #13 Matias Sointu som finns i en videointervju längre ner i artikeln. Han kom in mitt under säsongen och har producerat 9 poäng (4 mål) på 28 matcher.

Det är sista omgången av HockeyAllsvenskan med följande övriga matcher; Karlskrona-Pantern, MODO-Västerås, Leksand-Björklöven, AIK-Almtuna, Västervik-Vita Hästen, Karlskoga-Södertälje. Den enda spänningen som finns kvar är kring de båda nedre strecken. Dels Tingsryds kamp mot Almtuna som nämnts ovan och dels kampen om sista slutspelsplatsen där Västervik har 11 mål tillgodo på Södertälje, som alltså behöver en poäng mer i sin match mot Karlskoga än vad Västervik tar mot Vita Hästen. Karlskrona, just nu sjua, kan heller inte känna sig helt säkra på den slutspelsplats man haft större delen av säsongen.

På måndag börjar den HockeyAllsvenska finalen och på tisdag börjar Slutspelsserien. Slutspelet går i år under namnet Fristads Hockey Challenge.

Läs mer om Fristads Hockey Challenge >>

Speldagar i HockeyAllsvenska Finalen (bäst av fem matcher)
11 mars 19.00 AIK-IKO
13 mars 19.00 IKO-AIK
15 mars 19.00 AIK-IKO
17 mars 15.00 IKO-AIK (eventuellt)
19 mars 19.00 AIK-IKO (eventuellt)

Om du inte är på plats i arenan kan du följa matchutvecklingen på HockeyAllsvenskan Live >>

Videointervjuer med Matias Sointu och Håkan Åhlund inför matchen