Hemma
Leksand
LIF
Borta
Vita Hästen
VIT

Lang inför Hästen hemma

5 mars 2019 12:42
Herrlaget

Endast två matcher återstår av grundserien, och för Leksands del spelas båda på hemmais.
På fredag gästas laget av Björklöven, men först ut är onsdagens möte med tabelljumbon Vita Hästen.
– Det står viktiga poäng på spel, och vi har sagt till varandra att spela som om det vore en slutspelsmatch, säger forwarden Oskar Lang.


Mellan lag 3-8, som efter grundserien kommer att göra upp i en Slutspelsserie, är det fortfarande väldigt jämnt. Framförallt mellan topplagen.
I skrivande stund är Leksand fyra, efter 84 inspelade poäng. Trean Västerås har 88, medan femman BIK Karlskoga och sexan MODO båda ligger på 83.
Tabellplaceringen i HockeyAllsvenskan avgör hur många poäng lagen får med sig in i Slutspelsserien.
– Så självklart är det viktigt att få en så hög tabellplacering som möjligt och därmed så bra förutsättningar som möjligt i Slutspelsserien. En enda poäng kan vara avgörande, så det gäller verkligen att kriga för poängen, menar Oskar.

Vinnaren av Slutspelsserien får sedan möta förloraren från den HockeyAllsvenska finalen (ettan och tvåan från HockeyAllsvenskan) i ett Playoff inför Direktkval till SHL, där man sedan möter något av de två bottenlagen från SHL i bäst av sju matcher.
– Ja, det är en lång väg till SHL, men vi har gjort det förr och kan absolut göra det igen. Man får försöka att ta det match för match bara och tro på det hela vägen.

Laget kommer till spel med fredagens 4-0-seger borta mot Tingsryd som senast spelade match, en match där Oskar Lang spelade fram till de två första målen.
– Det var en bra match för både mig och laget tycker jag. Jag spelade i fjärdekedjan med Lukas Enqvist och Marcus Karlberg och vi hittade varandra riktigt bra, menar Oskar, som tycker att hans lag börjar hitta mer och mer rätt.
– Jag tycker att vi har blivit bättre och bättre ju längre in i säsongen vi har kommit. Visst har vi haft dippar även nu på slutet, men jag tycker ändå att vi har gjort många bra insatser nu under de senaste matcherna. Hela laget har bra energi och jag tycker att vi har utvecklats av att få in en extra tränare också. Christer (Olsson) tillför väldigt mycket energi och är väldigt peppande.

Vad, utöver 6 poäng, vill ni främst få ut av veckans matcher?

– Självklart vill vi att spelet sitter så bra som möjligt. Jag tror att det blir viktigt med inställningen också. Att vi går in stenhårt i varje byte, och att vi kan ta med oss den inställnigen och känslan till det som väntar.

Vad tror du om onsdagens matchbild?

– Hästen vill alldeles säkert komma i en vinnande trend inför deras kval, så jag tror absolut att de kommer att bjuda upp till en bra match. Men visst, vi ska vara det spelförande laget.

Någon på dagens träning som såg lite extra spelsugen ut?

– Det var bra fart på alla idag, men Linus Persson kanske? Kedjan med Linus, Mattias Ritola och Johan Porsberger har sett riktigt bra ut, så någon av dem kliver nog fram i morgon.

Biljetter hittar du här!