Hemma
Leksand
LIF
Borta
Västerås
VIK

Melin inför VIK hemma

20 februari 2019 15:40
Herrlaget

På torsdagskvällen är det dags för hemmamatch igen då herrlaget tar emot Västerås IK. Huvudtränare Roger Melin har laddat om efter matchen mot AIK och är redo för en ny kamp.


I takt med att antalet kvarvarande grundseriematcher minskar, blir det även mer och mer spännande i den fortsatt jämna hockeyallsvenska tabellen.
Upp till topplagen AIK och Oskarshamn är det visserligen ett glapp på 12 poäng, men därefter är det en jämn kamp om placeringarna.
Det spelas en del matcher under onsdagskvällen, men i skrivande stund är Leksand tabelltrea på 78 poäng. Laget skuggas av BIK Karlskoga och MODO, som båda ligger på 77. Därefter kommer torsdagens motståndare, tabellsexan Västerås, som i nuläget parkerat på 76 poäng.

Senaste matchen för herrlaget var i fredags på bortaplan mot AIK. Det slutade med en poäng efter att AIK vunnit matchen efter straffar. Att ta poäng trots att spelet inte var helt på topp är ändå en styrka menar Roger Melin.
-Det kändes som att vi var lite tagna av stämningen med ett fullsatt Hovet och ceremonin innan nedsläpp. AIK kom över oss väldigt hårt och vi hade svårt att komma in i matchen. Ju längre matchen gick växte vi in i det mer och mer, även om vi hamnade i underläge och tvingades att jaga. Tredjeperioden är okej tycker jag, och det var ingen jättematch från vår sida men vi tar ändå poäng och det är bra även om vi inte kommer upp i maximal nivå.

Poäng i 14 av 17 matcher efter jul
Sedan Roger Melin tog över huvudansvaret i Leksands bås har laget tagit poäng i 14 av 17 matcher. Spelet och framgångarna har växt fram alltmer under de senaste två månaderna menar Melin.
-Det är kul att vi tagit så mycket poäng som vi gjort. Lite såsom det såg ut senast mot AIK var det även i början när jag kom in, att vi spelade lite sämre men ändå tog poäng. Ju fler matcher vi spelat efter jul tycker jag att vi har spelat allt bättre, även om det var ett litet bakslag mot AIK.

Under torsdagskvällen väntar ny match för herrarna då Västerås kommer på besök i Tegera Arena. Det är ett hårt motstånd som ställer stort krav på arbetsinsatsen från Leksands sida för att bärga en ny trepoängare enligt Roger Melin.
-Jag ser fram emot matchen imorgon. Jag tycker att vi har tränat väldigt bra under veckan, med bra fart och fokus. Västerås är kanske ett av de lag som krigar mest i hela serien. De har fått ihop ett väldigt bra lag med bra karaktär så det gäller för oss att nå upp till den arbetsinsatsen om vi ska ta poäng imorgon. Det kommer att bli en fartfylld match med mycket skridskoåkning och kamp så det kommer att krävas mycket av oss för att vinna, säger Roger Melin.

Biljetterna bokar du enklast här!