Hemma
Karlskrona
KHK
Borta
AIK
AIK

Matchguide: Gör Viktor Liljegren mål igen?

21 februari 2019 10:00

Torsdag och två matcher i Sveriges mest underhållande liga! Gör Karlskronas Viktor Liljegren mål för fjärde matchen i rad? Blir det debut för AIK:s Brian Cooper? Tar Leksand poäng för elfte matchen i rad? Svaren kommer ikväll!


FÖLJ HOCKEYALLSVENSKAN

» Biljetter
Sveriges mest underhållande liga är bäst live!

» C More
Alla matcher i HockeyAllsvenskan sänds på C More.

» HockeyAllsvenskan Live
Följ alla matcher på en gång: målpling, livetabell, kommentarer.

DAGENS TABLÅ

19.00 Karlskrona - AIK, NKT-Arena Karlskrona
19.00 Leksand - Västerås, Tegera Arena

VÄRT ATT VETA

Förutsättningarna inför kvällens matcher!

KARLSKRONA - AIK

Innan transferfönstret stängde förra veckan så värvade AIK loss Justin Crandall från Karlskrona. Nu möts Crandalls gamla och nya lag - men amerikanen får enligt en uppgörelse mellan lagen inte spela ikväll.
Serieettan AIK kommer med en brandskattad trupp och en färsk 3-5-torsk mot Västerås, men är ändå hoppfulla.
Nyckeln?
Att få igång målskyttet igen.
– Vi hade 30 målchanser mot Västerås, det ska räcka för att vinna. Vi hade många lägen mot Tingsryd och Leksand också som vi missade. Innan dess gjorde vi sju, sju och fem mål och då var det ett jäkla liv om hur bra vi var på att göra mål. Nu behöver vi visa det igen, säger AIK-tränaren Tomas Mitell till hockeypuls.se.
Karlskrona, som är sjua i tabellen, bortavann mot Almtuna senast. Laget vann säsongens två första möten mot AIK, men föll med 0-4 på Hovet i senaste drabbningen.
– Vi är revanschsugna. Vi ska ge dem en ordentlig match, säger KHK-tränaren Ove Molin till blt.se.

Noterat:
» Karlskrona har fullt lag och kommer matcha samma formationer som senast, säger Ove Molin till blt.se.
» Framåt saknar AIK Anton Holm som är skadad, Sam Marklund som är avstängd och Justin Crandall som inte får spela mot gamla klubben Karlskrona, vilket gör att juniorerna Lukas Macklin och Emil Lindblom kommer in i laget. På backsidan är Philip Broberg kvar i Stockholm för att spela J20-hockey och AIK har en förhoppning om att nyvärvade Brian Cooper kan göra debut. Robin Wallin kommer vakta målet, både Erik Källgren och Johannes Jönsson saknas alltjämt på grund av skador. Allt enligt hockeypuls.se.
» Karlskronas Viktor Liljegren har gjort mål i tre raka matcher.

LEKSAND - VÄSTERÅS

Efter åtta raka vinster så tog segerraden slut för Leksand senast mot AIK där det blev en strafförlust. En poäng blev det dock, så dalalaget har nu poäng i nio raka kamper.
Ikväll väntar hemmamatch mot Västerås - och det är en viktig i match i kampen om tredjeplatsen i tabellen som ger flest bonuspoäng in i Slutspelsserien.
Leksand är just nu femma i tabellen och är två poäng efter trean Karlskoga och fyran MODO, men har då en match mindre spelad så seger ikväll innebär att man tar över tredjeplatsen. Västerås är sexa i tabellen, två poäng bakom Leksand.
– Västerås är kanske ett av de lag som krigar mest i hela serien. De har fått ihop ett väldigt bra lag med bra karaktär så det gäller för oss att nå upp till den arbetsinsatsen om vi ska ta poäng imorgon (idag). Det kommer att bli en fartfylld match med mycket skridskoåkning och kamp så det kommer att krävas mycket av oss för att vinna, säger Leksands tränare Roger Melin till klubbens hemsida.
Efter fyra raka förluster så lyckades Västerås bli ett vinnande lag igen efter att ha 5-3-vunnit mot AIK på Hovet i tisdags.
– Det där behövde vi, så det var riktigt skönt. Vi får en boost i laget också och att komma upp på spåret igen med spelet vi haft tidigare, säger centern Kalle Östman till vlt.se.

Noterat:
» Leksand saknar Anton Karlsson som missar sin andra raka match, skriver dt.se. Linus Persson åkte på en smäll på träning, men det ska enligt rapporter inte vara allvarligt och han är aktuell för spel redan ikväll.
» Västerås saknade enbart Morgan Hassel i förra matchen.

» Läs mer på Leksands hemsida