Hemma
Oskarshamn
IKO
Borta
Västervik
VVIK

Derbyfest - fyller vi arenan igen?

15 februari 2019 16:01
HERR

Dags för tredje länsderbyt - kanske det sista i Be-Ge Hockey Center den här säsongen. Tabelltvåan IKO tar emot Västervik som med stor sannolikhet har säkrat nytt kontrakt samtidigt som man har en slutspelsplats inom räckhåll med sju matcher kvar. Publikprognosen ser mycket bra ut, kanske fyller vi arenan för andra gången den här säsongen! #7 Isak Pantzare (till vänster på bilden), tillbaka efter långvarig skada, är matchens profil.


Länsderby mot Västervik i omgång 46 lördag kväll. Allt är bäddat för en publikfest i en match där Västervik jagar slutspelsplats och IKO jagar finalplats. Lagen har vunnit var sin hemmamatch tidigare och ska mötas ytterligare en gång i Västervik redan om 11 dagar. VIK har fem poäng upp till åttondeplatsen och sju ner till det negativa kvalstrecket. För IKO är det en topplacering som hägrar. En poäng just nu upp till ettan AIK som har en match mindre spelad och tretton ner till nya trean Leksand. IKO är två poäng från klubbrekordet, 92 poäng, från 2015/16.

Victor Öhman som inledde säsongen i IKO spelar nu i Västervik men han missade senaste matchen på grund av skada så det återstår att se om han är med i derbyt. Backen Kevin Schultze lämnade VIK för Leksand nyligen och tidigare gick poängkungen Trevor Mingoia till Rögle. De kvarvarande transatlanterna Darren Nowick och Kellen Jones toppar interna poängligan på 28 respektive 25 poäng. Öhman är femma på 21 poäng (11 mål) och han gjorde 8 poäng (3 mål) i Oskarshamn innan han lämnade efter 10 matcher. I IKO är Arsi Piispanen i topp på 35 poäng (9 mål) före Jonas Engström 34 (15 mål) och Alex Hutchings också 34 (12).

#7 Isak Pantzare är matchens profil och han finns i en videointervju längre ner i artikeln. Han har missat ett 20-tal matcher på grund av skada men är nu tillbaka i matchtempo igen. Han har noterats för fina plus 14 i plus/minusstatistiken.

Fyra matcher i omgång 45 spelas på fredagen; Vita Hästen-Västerås, AIK-Leksand, Pantern-Karlskoga, Björklöven-Tingsryd och resterande på lördag eftermiddag; Södertälje-MODO, Almtuna-Karlskoga. IKO:s nästa match är borta mot MODO på onsdag och på fredag blir det ny hemmamatch mot Almtuna.

Videointervjuer med Isak Pantzare och Håkan Åhlund inför matchen