Hemma
Leksand
LIF
Borta
Pantern
PAN

Melin inför Pantern hemma

31 januari 2019 14:33
Herrlaget

Efter onsdagens sköna seger i Oskarshamn är det under fredagskvällen dags att ta emot IK Pantern hemma i Tegera Arena.
– Vi kommer att få kriga för poängen, konstaterar tränaren Roger Melin inför mötet med seriens bästa bortalag.


Just krigarbiten är en av deltaljerna som tränare Melin pekar ut som nyckeln till onsdagens härliga 2-1-seger mot topplaget Oskarshamn.
– Vi krigade som tusan hela matchen, det var roligt att se. Rent spelmässigt tycker jag att den första perioden var klart bäst, det var nog vår bästa period sedan jag kom hit.

Någon speciell spelare som utmärkte sig?

– Jonas Arntzen gjorde det ju väldigt bra i mål, men i övrigt måste jag, även om det låter som en klyscha, säga att det var en bra laginsats. Det var ingen som föll ur ramen och alla bidrog till segern, det är precis så vi ska spela.

Efter onsdagens omgång är Pantern tabellelva och Leksand femma, på samma samma poäng som sexan MODO och med två poäng upp till fyran BIK Karlskoga.
Leksand är ett av de mest formstarka lagen i tabellen just nu, medan fredagens motståndare Pantern förlorade den senaste matchen med 1-7, hemma mot AIK.
– Kanske har de fått lite dåligt självförtroende av det, jag hoppas det i alla fall, haha. Nej, men Pantern är ett lag som spelar bra i förhållande till sin tabellplacering, måste jag säga. De spelar bättre hockey än vad poängen visar, menar Melin, vars lag fick två poäng med sig från senaste mötet med nämnda lag.
När lagen möttes i Malmö för knappt två veckor sedan vann nämligen leksingarna med 3-2 efter förlängning, detta efter att man hämtat upp ett 0-2-underläge under matchens sista minuter.
– Det var med nöd och näppe, så det var långt ifrån en enkel seger, men kan vi hålla i samma spel som vi hade i första perioden mot Oskarshamn så blir vi svåra att stoppa, menar Melin, som har varit på plats i Lekasand i ungefär en och en halv månad nu.

Börjar du få ut det du vill av laget?

– Jag tycker att vi på det stora hela spelar bättre och bättre. Det är svårt för mig att jämföra med hur det såg ut innan jag kom hit, men under den tid som vi har jobbat tillsammans nu så tycker jag att vi tar steg framåt som sagt. Vi är dock inte helt nöjda än med vårt eget spel. Jag tycker att vi har gjort delar av matcher som har varit riktigt bra, men som helhet måste vi upp lite till. Vi är inte där än, men vi är på väg.

Roger Melin tror att laget gynnas av den jämna tabell som råder inför avslutningen av grundserien.
– Det är ju grymt jämnt och det gör att varje poäng blir värd väldigt mycket. Varje match som spelas blir nästan som en kval- eller slutspelsmatch. Det är viktigt att spela viktiga matcher och det är något vi kommer att ha nytta av framöver.

Laget kom hem från Oskarshamn tidigt under torsdagsmorgonen och hade en frivillig träning senare under dagen.
Att ändra något i truppen till fredagens match verkar inte vara aktuellt:
– Om inga sjukdomar tillkommer ställer vi upp med samma lag som mot Oskarshamn, avslutar Roger Melin.

Biljetter till matchen hittar du här!