Almtuna
AIS

Duo bakom målen när Björklöven hemmavann

30 januari 2019 21:30

Duon Oskar Stål Lyrenäs och Emil Lundberg svarade för målen när Björklöven hemmavann mot Almtuna.

BILJETTER: Hockey är bäst LIVE - missa inga matcher!

Efter nio raka matcher utan någon trepoängare så har Björklöven lyckats vända på trenden. Andra raka trepoängaren bärgades via en 2-1-vinst på hemmaplan mot Almtuna.

Duon Oskar Stål Lyrenäs och Emil Lundberg låg bakom segern.

Målskyttarna, som bildar kedja med Jacob Peterson, levererade båda målen framåt. Lundberg och Peterson spelade fram Stål Lyrenäs till 1-0-målet efter halva den första perioden, och fyra minuter senare så fanns Stål Lyrenäs med i förarbetet när Lundberg satte 2-0.

Almtuna 1-2-reducerade genom Lucas Sandström mitt i matchen, men Uppsala-laget kom inte närmare än så.

Mattias Pettersson gjorde sin sjätte raka starkt i Löven-buren. Han motade 23 av 34 skott och noterade en räddningsprocent på 95,8 %.

I och med segern så minskade Björklöven gapet uppåt i tabellen. Laget är nia i sammandraget, tre poäng efter åttan Södertälje som just nu har den sista kvalplatsen till SHL.

Almtuna, som ligger näst sist i tabellen, åkte på sjunde raka förlusten.

BJÖRKLÖVEN - ALMTUNA 2-1
Periodsiffror: 2-0, 0-1, 0-0
Skott: 30-24

Målskyttar Björklöven: Oskar Stål Lyrenäs, Emil Lundberg

Målskyttar Almtuna: Lucas Sandström

Statistik: Björklöven - Almtuna