MoDo

Andra raka segern när MODO bortaslog Pantern

21 november 2018 21:30
Herr

MODO Hockey tog sin andra raka vinst när man inledde sin bortaturné med att slå IK Pantern med 0-4. Med ett välfungerande boxplay och powerplay, bäddade man för tre nya poäng.

Numerärt överläge är något som inte har funkat särskilt bra för MODO den senaste tiden och innan kvällens match var man uppe i 33 powerplay utan mål.

Men det var något som skulle ändras i och med matchen mot IK Pantern. MODO fick en riktigt bra start på matchen, och tio minuter in i den första perioden gjorde man matchens första mål, i just powerplay. Patrik Karlkvist stod för en riktig smörpassning, där Johan Eriksson stod och vinklade in pucken i mål.

I slutet av perioden drog dock MODO på sig flera utvisningar, varav en var precis innan perioden tog slut. Något som gjorde att hemmalaget fick inleda den andra perioden i numerärt överläge.

Utvisningstät andraperiod

Just utvisningar var något som präglade den andra perioden, där MODO drog på sig hela fyra utvisningar inom de första tio minuterna. Trots det så var det MODO som skulle få utöka sin ledning till 0-2. Femton minuter in i perioden gjorde Tom Hedberg sitt första mål för säsongen när han skickade in en puck från backplats.

Kort därefter fick Nicklas Jadeland i hemmalaget matchstraff efter att ha delat ut en ful tackling på Oskar Pettersson. Men trots fem minuter i powerplay så lyckades MODO inte dryga ut sin ledning ytterligare.

I den tredje perioden fortsatte bortalaget att trycka på och i de inledande minuterna av perioden var det ytterst nära att Tom Hedberg utökade ledningen med en fin soloprestation.

Sex minuter in drog lagkapten Tobias Enström på sig en tvåminutersutvisning, samt ytterligare en tvåa för Abuse of Officials. Det numerära underläget redde man dock ut bra, och man tvingade även Pantern att dra på sig en utvisning.

18:28 in sista perioden gjorde bortalaget även 0-3 när Tobias Enström skickade en puck över hela banan in i en tom målbur.

Men det var inte slut där. Med 23 sekunder kvar av matchen gjorde Johan Eriksson än en gång mål i numerärt överläge och fastställde slutresultatet 0-4.

Tre nya poäng och säsongens första nolla för Linus Lundin. Nästa match spelas redan på fredag, när MODO möter Västerviks IK på bortaplan.