AIS

Inför Tingsryd - borta

25 oktober 2018 21:00
Herr

Andra matchen på roadtrippen spelas mot seriejumbon Tingsryd. Förra säsongen tog Almtuna fem av sex poäng nere i Nelson Garden Arena.

Tingsryd har haft en tung start på serien denna säsong. Det har endast blivit en seger i ordinarie tid - mot Vita Hästen som man slog med 5-3 borta — och sedan en poäng i fyra matcher ytterligare. I hela nio av deras matcher har det endast skiljt ett mål till motståndaren som vann matchen. De entledigade sin tränare Ljusteräng ganska nyligen och in klev J20-lagets tränare Melkersson som tills vidare leder laget tillsammans med Pilut och Sandberg. En ännu tyngre start än vad Almtuna haft på serien alltså.

Almtuna värvade som bekant Måns Hermansson från Tingsryd men han är tillbaka i sin moderklubb igen och han har sällskap där av Almtunas förre center Daniel Ljunggren.

Ser vi till interna möten mellan lagen så har de mötts 25 gånger i modern tid - sedan säsongen 10/11. En tabellrad med Almtuna-ögon ger 25 7 4 0 3 11 49-57 (-8) 32. Ser vi till möten nere i Tingsryd så får vi en tabellrad enligt följande: 13 4 2 0 1 6 28-32 (-4) 17. I de fyra senaste mötena i Nelson garden Arena har Almtuna tagit 8 av 12 möjliga poäng så man har en del goda minnesbilder därifrån.

Almtuna 9,97% (7:a)

En titt på special teams säger att fredagens motståndare är seriens näst sämsta lag i powerplay så här lång - Almtuna skall ändå akta sig för att ta utvisningar då man släppt in 12 mål hittills i den spelformen. Tingsryd är seriens snällaste lag - man har endast dragit på sig 39 stycken två minuters utvisningar. Almtuna har dragit på sig 41 två minuters utvisningar ett matchstraff och ett personligt 10 minuters straff.

Powerplay:

Tingsryd 12,50% 5-1 (13:e)

Almtuna 23,08% 9-2 (6:a)

Boxplay:

Tingsryd 79,41% 0-7 (7:a)

Almtuna 71,43% 1-12 (11:a)

Almtuna har en längre tid haft skadeproblem och framför allt på backsidan. Man kommer på fredag till spel utan nyopererade Jonathan Léman, Jesper Mångs och Victor Rollin-Carlsson. Dessutom är det ett frågetecken på Adam Thilander som har känningar i underkroppen. Oscar Fröberg vaktar målet.

Ni som inte åker ner och hejar fram killarna på plats:

Latitude-59 sänder matchen på storbildsskärm.

Glöm inte att gå in på Facebooksidan för Latitude -59 - Tippa och vinn en plats i GULDSOFFAN för två personer. Inkl. mat.

Så här tävlar du: Dela inlägget, samt skriv ner slutresultatet (ord. speltid) samt i vilken minut första målet görs i kommentarsfältet.