Hemma
Tingsryd
TAIF
Borta
Oskarshamn
IKO

Nu blir det Smålandsderby

13 oktober 2018 15:48
HERR

IK Oskarshamn hänger på topplagen i HockeyAllsvenskan, fortsatt trea nu efter en stark vändning mot Karlskrona igår. Filip Sveningsson (bilden) gjorde hattrick och är nu uppe på 9 poäng (6 mål) och toppar den interna poängligan. Nästa uppgift blir Smålandsderby mot Tingsryd i Nelson Garden Arena söndag kväll.


Se alla IKO:s matcher på Cmore - köp matcherna via denna länk och stöd klubben >>

Tingsryd har haft en lite tyngre start på serien och ligger näst sist. Man tog sin första seger i tisdags mot Vita Hästen men föll senast hemma mot Södertälje. Daniel Öhrn toppar lagets poängliga med 8 poäng (2 mål). Tex Williamsson och Andreas Ljunggren har delat på målvaktsjobbet. Tex har bäst räddningsprocent, drygt 94, men stod över senast på grund av skada.

IKO har tre man som gjort fem mål eller mer; Filip Sveningsson 6, Jonas Engström och Joakim Thelin båda 5. I tabellen har IKO på tredje plats bara en poäng upp till MODO som man möter vid Hockeyfesten (enkronasmatch) om två veckor. Upp till AIK med två matcher mer spelade är det fyra poäng. En av matcherna kommer AIK att ha tillgodo ända till omgång 49. IKO är nu mitt i en av de tuffare perioderna under säsongen. På åtta dagar spelas fyra matcher. Tolv poäng på spel, varav tre bärgades mot Karlskrona. Närmast alltså Tingsryd, därefter Karlskoga hemma på onsdag och Vita Hästen borta på fredag. Till Tingsryd och Norrköping ordnar Blue Front Support bussresor.

Läs mer om supporterresorna >>

IKO:s tränare Håkan Åhlund inför matchen:
– När vi kollar på Karlskrona-matchen efteråt så tycker vi att det är inte så tokigt egentligen. Vi tappar lite puckar i mittzonen i andra perioden och dom får lite längre byten på oss. Men innan dom gör sitt första mål har vi fina lägen att göra 3-0. Direkt efter så tycker man kanske att andra perioden är dålig också lite på grund av att första var väldigt bra.

– Tingsryd har ju hamnat lite längre ner än dom tänkt sig men har spelat jämna matcher och bara förlorat med uddamålet. Det spelar egentligen ingen roll var motståndarna ligger i tabellen. Allt handlar om hur vi kommer förberedda till varje match och hur vi orkar mentalt. Man måste vara påslagna och på topp, annars förlorar man i en sån här serie. Tingsryd har defensiven som sin styrka och släpper lite mål. Nu är det säkert desperation där också med tanke på tabelläget. Vi får vara beredda på att dom kommer ut hårt. Det gäller att vi kommer upp i vår prestation. Gör vi det då får motståndarna vara bra för att slå oss, vi ska inte förlora mot oss själva.

– Det ser ut som vi har alla spelare tillgängliga. Sen får vi se vad vi tar för beslut på matchdagen om målvakterna och Robin Söderqvist. Eddie Levin och Tobias Fridh spelar med J20 idag.