KHK Team00 försvarade sitt DM-guld

26 mars 2014 09:08


Efter en tuff match mot Mörrum stod KHK som segrare med 5-2, och försvarade därmed guldet från förra säsongen. Stort grattis till grabbarna i laget, tränare och ledare.

KHK.se stämde av med ansvarig tränare Patrik Petermann.

Stort grattis till DM-segern, Patrik. Ni försvarar guldet från förra året, dina tankar om prestationen?
– Tack, det var jättekul och grabbarna fick verkligen kriga för guldet i år. Det är ett härligt gäng med många vinnarskallar så något annat än guld fanns inte. Vi gör väl inte säsongens bästa match, jag tror att det var en del nervositet inblandad.

Ni vinner över Mörrum med 5-2, hur sammanfattar du matchen?
– Jag tycker att slutresultatet är rättvist och att vi var det bättre laget genom hela matchen. Vi starta matchen lite trevande och Mörrum visar att de verkligen vill vara med och fightas om guldet. Mörrum ligger i förarsätet i de två första perioderna, målmässigt vilket gör att det blir lite stressat i vårt spel och en del felbeslut ute på isen. Inför tredje perioden så kände vi alla att vi var snäppet bättre än Mörrum och vi ville verkligen visa att vi kan spela en bra hockey med mycket fart. Det är väl här jag tycker avgörandet kom och till slut börja puckarna trilla in i Mörrums kasse. All heder åt Mörrum som sliter och försvarar sig mycket bra.

Fantastiskt facit i DM för KHK då såväl U14 och U15 som U16 slutade som segrare.
– Ja, det är verkligen kul och Karlskrona har tagit ett stort kliv framåt i Blekinge gällande ungdomsverksamheten. Jag tror att dessa framgångar har med ett långsiktigt arbete att göra, där vi på ungdomssidan har arbetat fram ett bra koncept och en förening som ger ungdomarna bra förutsättningar.

Hur har er säsong varit om du sammanfattar kort?
– I det stora hela tycker jag att det har varit en godkänd säsong med en del höjdpunkter. Vi har spelat några matcher där vi har haft möjlighet att mätas mot de bästa lagen i södra Sverige och visat att vi är ett riktigt bra lag, så det finns många talangfulla spelare i denna årgång.

Vad väntar härnäst för laget?
– Nu kör vi några avslutande träningar på is och där efter blir det en gemensam avslutning. Några av spelarna kommer att köra på med ett par cuper till med A-pojkarna samt Team 99 Blekinge.

Tack och grattis än en gång.
– Tack!

Text: Niclas Skoglund