Wilma fick oväntat besök

19 december 2014 19:48


Wilma Brolin

I söndags fick 13-åriga Wilma Brolin knäet förstört i en hockeymatch med sitt lag Team 02. Det ville sig inte bättre än att operation väntade och ett tungt besked om att säsongen var över. Wilma spelar i Team 02, flicklaget och damlaget i Karlskrona HK. Veckans stora glädjeämne var när A-lagets Joel Kellman, Jonathan Pudas och Henrik Nilsson kom på oväntat besök.

Wilma, blev du överraskad när grabbarna i A-laget dök upp?
– Ja! Jag fattade först inte att de kom för min skull…jag trodde att de skulle besöka alla på sjukhuset. Jag fick fråga dem, och då berättade de att de hade hört att jag blivit skadad i veckan och ville träffa mig – det var jättekul!

Vad sa killarna till dig?
– De sa att det är bara att komma igen och träna inför nästa säsong, och köra järnet då.

Det var under en match förra söndagen som du blev skadad, vad hände?
– Jag spelade match med Team 02, vi gjorde mål och jag skulle vända tillbaka till båset och då hängde inte benet med, det kändes som om knäskålen hoppade ur led. Vi åkte in till sjukhuset och då hade en broskbit, stor som en femkrona, lossnat. Så de var tvungna a tt lyfta på knäskålen och skruva dit biten igen.

Och du fick det tråkiga beskedet att hockeysäsongen är över, hur kändes det?
– Det är jättetråkigt! Jag spelar ju med tre lag så jag kommer missa mycket träning och matcher med lagen. Jag kommer inte kunna spela fotboll heller… men jag kommer åka med lagen på matcherna och heja på dem från läktaren istället.

När är det möjligt för dig att börja träna igen?
– Om ungefär två månader ska jag kunna träna lite styrketräning, och det kommer ta sex månader innan jag kan gå på is igen.

Hur mår du nu?
– Det gjorde jätteont i början men under veckan så har det blivit bättre och bättre. Idag har jag kunnat ta mig upp ur sängen utan hjälp.

Wilma, hela klubben håller tummarna för att du ska kunna komma tillbaka så fort som möjligt. Vi önskar dig en riktigt God Jul och hoppas får se dig på isen snart igen.
– Ja, tack detsamma!

Text: Niclas Skoglund