Grattis Lucas!

31 januari 2018 15:58
NYHET

Idag presenterades Team 17 som ska representera Sverige i en turnering i Finland och KHK:s Lucas Edmonds är uttagen. Intervju med Lukas i texten nedan.


Sveriges huvudcoach Magnus Hävelid har tagit ut Team 17-truppen till en 5-nationersturnering i Järvenpää, Kerava och Mäntsälä, Finland, under tiden den 14-18 februari 2018.

Stort grattis till uttagningen, Lucas. -Stort tack, det känns jättekul!

Hur stort är det att komma med i landslaget? -Stort! Det har varit ett av mina stora mål hela tiden, oavsett om det skulle bli med Kanada eller Sverige.

Ja, du är född i Kanada och har dubbelt medborgarskap. -Ja, det stämmer. Min pappa (Randy Edmonds reds.anm) är från Kanada och mamma är från Sverige. Pappa spelade hockey och var tränare i här i många år så flytten var ganska naturlig.

Du spelade med Frölunda U16 när du kom och inför denna säsongen flyttade du till Karlskrona. Du startade J18 men spelar nu med J20. Stämmmer bra. Första året i Frölunda handlade mycket om att anpassa mig till svenska sättet att spela hockey och vara bekväm med det. I år har jag kunna utveckla min hockey här i KHK. Ett av mina mål var just att få spela några matcher med J20 också så jag är tacksam för förtroendet från tränarna.

Du åker över till Finland med Team 17 i februari. Vad har du för förväntningar? -Jag hoppas kunna hjälpa laget att göra bra matcher, göra mål och visa vad jag går för. Förhoppningsvis kan jag även i fortsättningen spela i landslaget.

Vi säger stort grattis och lycka till, Lucas!

Det är VI som är KHK!

Karlskrona HK