AIK

Förlust mot AIK

10 mars 2021 20:04

AIK blev för starka och fick med sig alla tre poäng hem till Solna.

Tony Zabel hade inför matchen pratat om vikten av att inleda starkt och att hitta en kedja som kan sätta press från början. Det verkar som att ledarna hittade rätt i sitt val med Filip Cruseman, Erik Borg och Emil Lundberg, för Vita Hästen inledde starkt och spenderade stor del av inledning i gästernas zon. Det tog 6-7 minuter innan AIK hade sitt första anfall och skotten stod 5-1 vid den tiden.

I mitten av perioden fick Hunter Fejes en passning i AIKs zon. Han höll på att tappa bort pucken och chansen såg nästan ut att vara borta, men han viftade till pucken och den letade sig in mellan Claes Endre i AIKs mål och stolpen.

Strax efteråt åkte Mark McNeill ut för slashing. AIK spelade runt och skapade tryck men Christian Engstrand fick oftast fri sikt när man kom till skott.

AIK spelade snyggt fram till ett friläga. Christian Engstrand såg ut att ha räddat men domarna valde att videogranska och dömde sedan mål.

Det var i övrigt få avblåsningar i matchen och powerbreaksignalen kom inte förrän efter 14:13, i samband med videogranskningen.

Det tog sedan inte många sekunder innan AIK även lyckades trycka in en ledningspuck genom ett distinkt skott i en minimal lucka ovanför Engstrands axel.

Skotten slutade 10-9. Vita Hästen öppnade starkt, AIK kom in i matchen och fick lite momentum i samband med utvisningen. En jämn period!

Andra perioden inleddes också friskt från hemmalaget, även om gästerna också skapade chanser. Marcus Eriksson åkte ut för goaltender interference, vilket inte ledde till några mål. AIK åkte också ut för goaltender interference (!) något senare och då kunde Patrick Blomberg passa på att trycka in en retur i en rörig situation. 2-2!

Hemmalaget fortsatte att skapa. Med knappt sex minuter kvar åkte AIK återigen ut för goaltender interference. Vita Hästen spelade runt och skapade en del bra lägen, var ytterst nära att trycka in pucken precis i slutet av utvisningen, men AIK höll emot.

Lagen drabbades av varsin utvisning för unsportsmanlike conduct med minuten kvar. Det såg lite virrigt ut till en början med tappade puckar åt båda håll, men med 15 sekunder kvar lyckades AIK sprätta in ledningspucken till 2-3.

Tredje perioden var tre minuter gammal när Emil Lundberg åkte ut för high sticking. Vita Hästen höll emot, men precis när Lundberg tappade vi pucken i egen zon och AIK kunde snärta in 2-4.

Vita Hästen låg på och försökte skapa chanser, men AIK stod emot. Med nästan fyra minuter kvar på klockan plockade hemmalaget ut Christian Engstrand och AIK kunde nästan genast sätta 2-5 i öppen kasse.