VIK

Förlust mot Västerås

18 januari 2020 20:24

Västerås blev övermäktiga och tog med sig alla tre poängen i Himmelstalund i en fartfylld och rolig match. Intervjuer kommer under kvällen.

Spelet var jämnt till en början men Vita Hästen tog snabbt initiativet genom att skapa ett par, tre farliga chanser. Farligast var kanske när Marcus Eriksson, som tackades för sina 700 poäng för klubben innan nedsläpp, fick en slumppuck till ett öppet läge framför mål efter tre minuter, men Västerås målvakt Jesper Myrenberg kunde klara.

Hemmalaget fortsatte att upprätthålla pressen och skapa chanser och efter 7:34 tvingades Västerås Vita Hästen-bekante Mattias Kallin ta en utvisning för hooking. Vita Hästen skapade ett par lägen, men som helhet var det inget riktigt starkt powerplay. Istället drog Joakim Hälleström på sig en utvisning för interference efter 9:00 och bortalaget fick chansen i powerplay i 1,5 minuter.

Utvisningen renderade inga mål, men Västerås tog över allt mer av spelet och skapade riktigt farliga lägen där Viktor Kokman fick bekänna färg ordentligt.

Efter 14:19 fick dock Simon Fernholm tag i pucken och drog mot mål. Gästernas Alexander Lunsjö blev tvungen att dra ner honom för att undvika ett friläge och åkte därmed ut för tripping. Det tog bara 18 sekunder i numerärt överläge, sen fick Christopher Fish pucken i ett helt öppet läge framför mål och kunde trycka in 1-0!

Vita Hästen hade bra tryck i egen zon när pucken hoppade över en klubba på blålinjen och öppnade för ett kontringsläge för bortalagets Sebastian Benker. Benker sköt och pucken studsade lite turligt in. 1-1 efter 18:30.

Skotten slutade 15-12 med 53%-47% i puckinnehav.

Fem minuter in i andra perioden tog sig Västerås in i anfallszon. Hemmalaget tappade markering och lämnade Västerås Daniel Öhrn ensam framför mål, som kunde pricka in 1-2. I samband med målet åkte Västerås William Wikman ut två minuter för unsportsmanlike conduct och Vita Hästens Arvid Aronsson åkte ut för roughing. Efter 6:22 åkte Vita Hästen åter på ett lagstraff för too many players on the ice.

Västerås skapade inte jättemycket under sitt powerplay, men med bara några sekunder av spel i 5-5 hittade domaren en utvisning på Jacob Spångberg för holding. Det var dock Vita Hästen som fick ett friläge genom Christopher Fish som snodde åt sig pucken och åkte till sig ett friläge som han inte gjorde något misstag på. 2-2 efter 9:17!

Glädjen blev dock kortvarig då Västerås utökade till 2-3 efter bara 32 sekunder genom Jerome Gauthier Leduc på ett skott från blå, fortfarande i numerärt överläge.

10:35 in åkte Västerås på en utvisning för tripping och i samband med avblåsningen gick signalen för powerbreak.

Powerplayet inleddes med två väldigt bra lägen för István Bartalis och Simon Fernholm, men Västerås höll undan och kom tillbaka starkt i spelet 5-5.

Med två minter kvar fick Västerås Benker en ny chans i ett friläge mot Viktor Kokman, men Vita Hästens målvakt vann den duellen. Västerås förde spelet till stor del i slutet av perioden och hemmalaget försökte sticka upp i kontringar.

Skotten slutade 9-18, puckinnehavet 52%-48%. Mycket bra match hittills, tufft och intensivt och bra chanser åt båda håll.

Tredje perioden liknade i mångt och mycket de två första. Båda lagen kämpade och slet och skapade chanser. Hemmalaget försökte både att skapa chanser och att kontra och Västerås stod länge emot.

Efter 10:33 kunde gästerna dock inte stå emot längre. Christopher Fish sköt på mål, Filip Cruseman fick tag i returen och kunde vispa in 3-3! När pucken skulle släppas försvann belysningen från isen och när den kom tillbaka efter nån minut gick signalen för powerbreak.

Marcus Eriksson bjöd på trolleri och vallade pucken i målburen förbi en motståndare, spelade fram pucken till en lagkamrat (möjligen Bartalis) som sköt.

Med 5:23 kvar på klockan spelade Västerås ner pucken till blå, tog ett skär mot mål och sköt in pucken vid Viktor Kokmans bortre stolpe, 3-4.

Vita Hästen gav järnet i jakten på en kvitteringspuck. Med 2 minuter kvar på klockan tog man timeout och plockade ut Viktor Kokman. Hemmalaget satte upp ett bra powerplay och skapade en hel del bra lägen. Tiden rann dock iväg och Västerås fick med sig alla tre poängen.

Nästa match är borta mot Almtuna på onsdag kl 19.